Milano – badantele pot fi angajate direct din farmacii. Află cum poți candida pentru un loc de muncă

Asociația Farmaceutică Federfarma din Milano a anunțat că, în urma unei colaborări cu divizia Family Care a agenției de muncă Openjobmetis, familiile care caută asistenți familiari, precum badante, vor putea apela la farmaciile din Milano, Lodi și Monza pentru a găsi o persoană de încredere.

Inițiativa a pornit întâi în provincia Varese și Monza-Brianza și astăzi este activă și în 40 de farmacii din Milano. O inițiativă primită într-o notă pozitivă de cetățenii italieni care până acum erau constrânși să caute badante prin intermediul prietenilor și al bisericilor, dar care nu ofereau nicio garanție că persoana găsită ar putea fi de încredere.

„Nu numai că susținem familiile în identificarea unor persoane calificate, dar oferim și o siguranță majoră la nivel contractual și formativ persoanelor care practică această muncă. Apelând la noi este echivalent cu a fi susținut la 360 de grade, de la analiza pentru o soluție personalizată în baza nevoilor familiare și până la intermedierea din punct de vedere birocratic”, a declarat Rosario Rasizza, reprezentantă Openjobmetis, citată de TGCOM24.

Prin urmare, familiile care au nevoie de un asistent familiar și locuiesc în zona Milano, Lodi sau Monza, vor putea să meargă în farmacie și să solicite o badantă, pe lângă medicamentele necesare.

„Noi credem că această inițiativă fa fi de foarte mare folos pentru familii, acest acord se încadrează în spiritul unei farmacii ca un loc util pentru persoanele în vârstă cu probleme și pentru persoanele bolnave”, a adăugat Annarosa Racca, Președinte Federfarma Lombardia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru cine dorește să candideze pentru un post de badantă, poate suna la numărul 02.83.420.834 sau poate trimite un e-mail la familycare.federfarma@openjob.it

Distribuie acest articol