Milano: copilul de un an și opt luni al unei femei românce, intoxicat cu droguri, în stare gravă la spital

Un copil în vârstă de numai 20 de luni, fiul unei femei românce și al unui bărbat egiptean, rezidenți în localitatea Sesto San Giovanni din provincia Milano, a fost internat la spitalul Buzzi din Milano cu intoxicație de THC, principiul activ care se găsește în droguri precum marijuana sau hașiș.

Copilul ar fi început să se simtă rău în seara zilei de sâmbătă, 2 decembrie 2017, suferind convulsii și crize respiratorii, dar rezultatele analizelor de sânge ale acestuia au sosit abia duminică dimineața iar medicii au anunțat imediat Poliția, relatează ziarul Corriere della Sera.

Din primele investigații reiese că mama copilului nu avea nicio urmă de droguri în sânge, așadar polițiștii exclud posibilitatea ca micuțul să fi fost intoxicat prin alăptare. În schimb, anchetatorii au descoperit că tatăl copilului, un cetățean egiptean, consumă hașiș în mod regulat, dar nu este clar deocamdată cum a ajuns copilul să fie intoxicat cu acest drog.

„Probabil a mâncat ceva de pe parchet, nu avem idee…”, au declarat părinții copilului în fața polițiștilor. Autoritățile continuă să investigheze acum pentru a înțelege cu exactitate cum a ajuns drogul în organismul copilului, cazul fiind urmărit și de procurorii Ciro Cascone și Annamaria Fiorillo de la Procuratura Tribunalului pentru Minori din zonă.

Copilul se simte mai bine acum, au relatat medicii de la spitalul Buzzi, dar va rămâne în continuare sub observație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este al doilea caz de intoxicație cu droguri în care sunt implicați copii români în ultimele zile

În urmă cu câteva zile, două fetițe românce, una de 2 ani și cealaltă de 8 luni, au fost găsite abandonate în mașină de către tatăl lor, un bărbat român de 44 de ani, în localitatea Borgo San Giacomo din provincia Brescia.

Un trecător care le-a văzut pe cele două fetițe în mașină, a alertat polițiștii, care în urma intervenției lor l-au găsit pe tatăl acestora într-o sală de jocuri de noroc dintr-un bar în apropiere. Ulterior, autoritățile au descoperit că mama copiilor, o femeie română de 22 de ani pe nume Ana Maria, obișnuiește să se prostitueze în zonă, scrie Brescia Today.

Transportate la spital de către polițiști pentru a verifica starea de sănătate a fetițelor românce, medicii au descoperit în sângele lor urme de cocaină, cu valori mult prea mari ca drogul să fi intrat în organismul micuțelor în mod pasiv, pe calea aerului, fiind în prezența părinților sau altor persoane care se drogau.

- Continuarea după publicitate -

Cele două fetițe românce au fost date în grija unei structuri pentru minori din Brescia iar autoritățile au deschis o practică pentru a le da spre adopție.

„Ne aflăm în fața unui caz foarte grav. Valorile de cocaină găsite în sângele copiilor este un lucru mai mult grav decât abandonarea lor în mașină”, a declarat Emma Avezzù, procurorul de la Procuratura pentru Minori din Brescia care s-a ocupat de acest caz.

@rotalianul