Milano – „Împreună fără ziduri”, zeci de mii de oameni au manifestat împotriva rasismului și a intoleranței

Marșul „Insieme Senza Muri – Împreună Fără Ziduri” de la Milano, 20 mai 2017 – (Ansa/Daniel Dal Zennaro)

Zeci de mii de persoane, între care politicieni și primarul orașului, au defilat sâmbătă la Milano, în nordul Italiei, pentru a-și exprima solidaritatea cu migranții, relatează AFP citată de Agerpres.

Participanții la manifestație au purtat o pancartă cu mesajul „Împreună fără ziduri” în spatele căreia se afla o barcă pneumatică asemănătoare celor folosite de migranți pentru a traversa Marea Mediterană în drumul lor către Italia.

La demonstrație au participat și președintele Senatului, Pietro Grasso, primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, și fostul comisar pentru drepturile omului, Emma Bonino.

Referindu-se la căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989, Pietro Grasso, membru al Partidului Democrat (PD, stânga), a afirmat că din acea zi „noi am început să respirăm un aer nou, un aer de libertate și speranță”.

„Astăzi spunem cu voce tare, cu fermitate și seninătate, că nu vom face un pas înapoi, nu vom construi noi ziduri și diviziuni din cărămizi de intoleranță, rasism și teamă”, a mai spus președintele Senatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Președintele Senatului Pietro Grasso și primarul localității Milano, Giuseppe Sala (TGCOM 24)

Numeroși lideri ai dreptei s-au opus acestui demers, Matteo Salvini, lider al Ligii Nordului (antiimigrație), dând asigurări că protestatarii cer „mai multe drepturi pentru migranți” pentru că „italienii îi interesează prea puțin”.

Această manifestație „îi face fericiți pe traficanții de migranți” și reprezintă „o insultă pentru italienii care trăiesc sub pragul sărăciei”, a spus Salvini citat de Agerpres.