Milioane de italieni victime ale abuzurilor sexuale în copilărie. Fetele au fost abuzate de o rudă iar băieții de un preot sau de o călugăriță

Mai mult de două milioane de italieni, adică în jur de 2% din locuitori, au fost victime ale abuzurilor sexuale în copilărie, relevă datele prezentate marţi de ISTAT, institutul naţional de statistică. Raportul ISTAT poate fi consulatat aici.

În jur de 1,6 milioane de femei şi 400.000 de bărbaţi au fost molestaţi când încă nu împliniseră 18 ani, iar 43% dintre fetele şi 63% dintre băieţii victime ale unor astfel de agresiuni au păstrat tăcerea despre ele.

De cele mai multe ori, victimele nu îşi cunoşteau agresorul, dar, în 15% din cazuri, fetele au fost abuzate de o rudă, iar băieţii, în 4,2% din situaţii, de un preot sau de o călugăriţă.

Potrivit ISTAT, 8,8 milioane de femei din Italia au fost victimele unei agresiuni sexuale în timpul vieţii, iar 3,1 milioane în ultimii trei ani.

Institutul semnalează însă că numărul cazurilor este „în scădere marcantă” faţă de ancheta similară anterioară, întreprinsă în 2008-2009, procentul femeilor victime coborând de la 18,7% la 12,8%.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu această ocazie, ISTAT a publicat pentru prima oară date referitoare la hărţuirea sexuală asupra bărbaţilor: 3,8 milioane dintre aceştia declară că au fost victime ale hărţuirii în decursul vieţii, iar 1,3 milioane în ultimii trei ani.

Potrivit ISTAT, datele provin dintr-o anchetă anonimă întreprinsă din cinci în cinci ani pe un eşantion reprezentativ de cetăţeni italieni, citează Agerpres.