Ministrul de Finanțe, propune: „Românii din străinătate să aibă permis de muncă doar pe 5 ani în altă țară”

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, doreşte ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară, informează Hotnews.

Ca să nu îmbogățească țara respectivă, românii ar trebui să lucreze doar 5 ani într-un anumit stat

Prezent la dezbaterea organizată la Parlament, minstrul a susţinut că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, aşa că ar trebui limitat dreptul de a lucra.

„Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup.

Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europa din fel de fel de condiţii, în afară”, a declarat ministrul Finanţelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Limitarea dreptului de muncă

„Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa.

Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

V-ar mai putea interesa: Românii din diaspora răspund Ministrului de Finanțe. „Vom cere azil politic în străinătate, în România s-a instaurat din nou comunismul”