Ministrul Sănătății din Italia: „Eu sunt dispus să mă vaccinez cu AstraZeneca. Îmbunătățire semnificativă a situației până la vară”

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, prezent duminică, 21 martie 2021, în emisiunea TV Domenica In, a declarat că el este dispus să se vaccineze cu AstraZeneca, anunțând totodată și previziuni optimiste până la intrarea în sezonul estiv în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sănătății din Italia prezent în emisiunea Domenica In de pe Rai 1, prezentată de Mara Venier.

„Eu sunt optimist, privesc cu încredere următoarele săptămâni. Restricțiile sunt indispensabile, dar cu creșterea numărului de persoane vaccinate, situația se va îmbunătăți. Deja de la sfârșitul primăverii vom asista la o îmbunătățire semnificativă”, a declarat Speranza.

Ministrul italian precizează că schimbările pozitive vor fi graduale și până la intrarea în toamnă situația va fi cu totul alta în comparație cu cea de astăzi. Cu toate acestea, Speranza precizează că întoarcerea la normalitate va fi posibilă numai prin vaccinare.

„Eu sunt dispus să mă vaccinez cu AstraZeneca când îmi va veni rândul”, a mai adăugat Speranza care a studiat Științe Politice la Universitatea LUISS din Roma și are un doctorat în Istoria Europei Mediterane. „Dacă vrem să închide sezonul restricțiilor, care a distrus relațiile interpersonale, vaccinul este soluția”, asigură el.

@rotalianul