Minor de 14 ani declarat mort, și-a sunat mama prin apel video chiar în timpul înmormântării. „Sunt viu”

Într-un incident extrem de neobișnuit, dar și foarte emoționant, o familie din La Entrada, o localitate din Honduras (America Centrală) a ajuns în centrul unei întâmplări pe cât de uluitoare, pe atât de ușurătoare.

Osmar Adonay Urbina Ayala, un adolescent de 14 ani, a fost declarat mort în urma unui incident violent, dar în timpul propriei sale înmormântări acesta și-a sunat mama printr-un apel video.

Potrivit Telemundo, incidentul a avut loc luni, 16 octombrie 2023, când familia și-a îngropat „fiul” în cadrul unei ceremonii pline de durere și confuzie.

Cum s-a produs confuzia

Cadavrul adolescentului, care prezenta multiple răni provocate de împușcături în cap și gât, a fost identificat inițial ca fiind Osmar datorită unei cicatrici de la o arsură pe unul dintre brațe, o trăsătură pe care și adolescentul o avea.

„Toți am înmărmurit. Mi-au spus: «Uite, Osmar sună», și era fiul meu cel care suna”, a povestit Vilma, mama lui băiatului de 14 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adolescentul, vorbind din Mexic, unde se afla în călătoria sa către „visul american”, încercând deci să ajungă în SUA, și-a asigurat familia:

„Sunt aici, la graniță… Sunt viu, nu sunt mort”.

Dureroasa înmormântare

Cu toate acestea, confuzia a persistat și după momentul apelului video, iar familia a decis apoi să continue cu ceremonia de înmormântare.

„Este un om”, a adăugat mama lui Osmar, subliniind decizia familiei de a continua cu înmormântarea, chiar dacă identitatea cadavrului rămâne necunoscută.

Nolvia Santiago, o prietenă a familiei confuze, a comentat ulterior pentru Telemundo că, de fapt, cadavrul care se afla în interiorul sicriului îi aparținea lui Jimmy Sarmiento, un alt adolescent în vârstă de cincisprezece ani, care seamănă foarte mult cu Osman Adonay, lucru care a pus în încurcătură foarte mare poliția din Honduras.

În stânga, Osman Adonay și în dreapta, băiatul decedat, Jimmy Sarmiento. Sursă foto: Telemundo.

Cum a reacționat familia adolescentului

Revelația că Osmar era de fapt viu și în siguranță a adus un val de ușurare pentru familia îndoliată.

„Sunt fericită că nepotul meu este viu”, a declarat bunica băiatului.

De partea cealaltă, confuzia identității a lăsat întrebări fără răspuns și a aruncat o lumină asupra dificultăților întâmpinate în identificarea victimelor violenței.

Implicațiile mai vaste

Incidentul subliniază provocările cu care se confruntă familiile și autoritățile în situații de violență extremă și confuzia care poate rezulta din incapacitatea de a identifica corect victimele.

De asemenea, scoate în evidență realitățile dure ale migrației și dorința de a realiza „visul american”, un drum plin de pericole și incertitudini.