Mioara, românca găsită fără viața în locuința sa, venise în Italia să lucreze ca infirmieră

Se numea Mioara Paraschiv conaționala noastră în vârstă de 45 de ani care a fost găsită fără viață în baia din locuința sa situată pe via Ca’ Baroncello din Bassano del Grappa, provincia Vicența, în după-amiaza de duminică, 15 septembrie 2019. Se afla în Italia din anul 2012 și venise pentru a lucra ca infirmieră, care era meseria sa de bază.

Mioara Paraschiv, 45 de ani, găsită fără viață în locuința sa din Italia. Sursa foto: Facebook

Mara, cum îi spuneau prietenii, era originară din Buzău și a lucrat inițial în București, timp de 4 ani, ca infirmieră. În urmă cu șapte ani însă a venit în Italia, unde a lucrat până în luna februarie a anului 2013 la spitalul San Bassiano din Bassano del Grappa. De atunci a lucrat în mai multe locuri ca menajeră și asistentă domestică până în anul 2017, apoi a fost angajată la o societate din Mussolente care se ocupa cu producția de paste făinoase, unde a lucrat până în luna aprilie a acestui an.

Conaționala noastră a trăit în concubinaj pentru un timp cu un bărbat român în vârstă de 55 de ani, dar relația lor s-a terminat la un moment dat. Cu toate acestea, cei doi au continuat să locuiască împreună în același apartament, iar cel care a făcut tragica descoperire a fost chiar el.

Bărbatul fusese plecat în cursul weekendului trecut în provincia Padova pentru a petrece puțin timp cu fiul său avut dintr-o relație precedentă cu altă femeie. Când s-a întors acasă însă, în după-amiaza de duminică, a găsit-o pe Mara fără răsuflare, în baie. Femeia avea o lovitură la cap care, presupun anchetatorii, a fost provocată în timp ce a căzut, până în acest moment așadar luându-se în considerare doar posibilitatea ca românca noastră să fi murit din cauza unui infarct.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fostul concubin a alertat imediat autoritățile și din primele investigații ale medicului legist s-a ajuns la concluzia că Mara a murit din cauze naturale, dar procurorul din Vicența, Luigi Salvadori, a dat ordin să fie executată și autopsia pentru a afla cu precizie cauza decesului. Între timp, apartamentul unde a fost găsită femeia a fost pus sub sechestru pentru investigații și autoritățile au anunțat rudele Mioarei despre decesul acesteia.

„Era o fată veselă, voia mereu să ajute pe toată lumea”, spune Renata, o conațională care locuiește în aceeași clădire. „Duminică, tocmai mă-ntorsesem din vacanță și i-am trimis câteva mesaje, dar ea nu mi-a răspuns. M-am dus apoi la casa ei și am văzut carabinierii. Din câte știu eu, Mioara nu avea probleme de sănătate”, a mai spus Renata citată de presa locală.

Cu o seară înainte de a muri Mioara publicase pe Facebook ultima postare din viața sa în care scria: „Vivere la libertà (Trăind libertatea)”.

@rotalianul