Mioara și Giuseppe se certau pentru fiicele lor: „De ani întregi era așa, nu mai puteam”

După ani întregi de tensiune și certuri între Mioara Bascoveanu și fostul ei concubin, Giuseppe Cardoselli, s-a ajuns într-un punct în care nicio ființă umană nu ar trebui să ajungă vreodată: să se urască de moarte. Iar această ură a dus la gestul teribil făcut de femeia română, un gest care în seara zilei de marți, 29 octombrie 2019, a dus la decesul avocatului italian cu care aceasta avea două fiice.

Giuseppe Cardoselli și fiica lui

„De ani întregi ne aflam în situația asta, nu mai puteam”, le-a spus Mioara anchetatorilor. Femeia română în vârstă de 39 de ani se află acum închisă la penitenciarul Rebibbia din Roma și urmează să fie interogată intens în zilele următoare, la fel cum vor fi interogați și apropiații ei și a lui Giuseppe, pentru a descoperi dacă ceea ce a făcut Mioara a fost premeditat, dacă a făcut-o doar pentru a se apăra de violențele fostului concubin în acea seară, când se afla la biroul său din via Ardeatina, Anzio (Roma) sau pur și simplu s-a ajuns aici în urma discuțiilor aprinse pe care le aveau.

Cert este însă că Mioara a venit cu un cuțit de bucătărie de acasă, cu lama de 20 de centimetri și l-a folosit pentru a pune capăt vieții bărbatului cu care avea cele două fete, una de 5 ani și una de 9 ani. Imediat după ce a făcut asta, femeia a sunat la carabinieri, care odată sosiți la fața locului au găsit-o cu și pe ea cu unele răni la mâini pe care este posibil să i le fi procurat avocatul în încercarea de a se apăra. Multe detalii însă nu au fost făcute publice încă de către anchetatori fiindcă trebuie verificate bine.

Autoritățile anchetează la locul unde s-a întâmplat tragedia. Foto: Il Messaggero

Din primele informații, spun anchetatorii, reiese că Mioara și Giuseppe se luptau de ani de zile pentru custodia fetelor. Cei doi s-au despărțit în urmă cu patru ani, dar se pare că în trecut au mai fost deja multe discuții violente între ei și există și unele denunțuri reciproce în acest sens.

Mioara Bascoveanu, 39 de ani

Mioara, care era casnică și nu lucra, se pare că era văduvă atunci când l-a cunoscut pe avocatul italian. Inițial se spunea că doar una dintre fete o avea cu Cardoselli, dar din cele mai recente informații reiese că ambele fiice le-ar fi avut cu el. Oricum ar fi, tabloul pictat este unul foarte sumbru pentru micuțele de numai 5 ani și 9 ani: mama în pușcărie și tatăl mort. Totul fiindcă acești doi oameni nu au vrut să se-nțeleagă, nici măcar de dragul fetițelor sau pentru viitorul acestora.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20