Apelul Mitropolitului Clujului pentru românii din străinătate cu ocazia slujbei de Bobotează

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a făcut un apel de Bobotează, spunând că ar vrea ca românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, astfel încât să se schimbe curentul creat de emigrare, transmite Mediafax.

Preotul Andrei Andreicuţ a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la slujba de Bobotează oficiată în aer liber, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde a sfinţit cele 20.000 de sticle din plastic pentru a fi distribuite credincioşilor prezenţi, că anul 2019 a fost dedicat de Sf. Sinod satului românesc, faţă de care românii ar trebui să aibă un ataşament şi o dragoste deosebită.

„Constatând că satele îmbătrânesc, că locuitorii lor sunt mai puţini, am vrea să se regenereze satele noastre româneşti. Împuţinarea populaţiei este şi pentru că nu este foarte mare natalitatea, dar şi pentru că aproape 5 milioane de români au plecat spre alte plaiuri, din motive obiective, pentru pâinea cea de toate zilele. Încet-încet s-a creat un curent şi tare am dori ca el să îşi schimbe sensul şi să revină acasă. Nu vor reveni toţi, poate măcar unii dintre ei”, a spus Mitropolitul Clujului.

La slujbă, pe lângă cele 2.000 de persoane prezente au mai articipat prefectul județului și preşedintele filialei Cluj a Academiei Române.