Moartă de cancer în Italia, o femeie a lăsat în urmă un mesaj emoționant: „Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt”

Marialuisa Pavanello, o femeie din Padova care a murit de o boală necruțătoare, a lăsat o scrisoare de adio emoționantă, rugându-și soțul, Maurizio Francescon, să o împărtășească lumii după moartea ei.

„Ciao, tuturor! Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt”, sunt cuvintele cu care începe mesajul postat pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 30 septembrie 2023, de către soțul său.

Marialuisa s-a luptat cu un cancer timp îndelungat și, în cele din urmă, boala a învins-o. Cu toate acestea, a continuat să zâmbească și să îmbrățișeze viața până în ultimele sale zile.

În mesajul ei, Marialuisa a transmis:

„L-am rugat pe Maurizio să-l publice pe profilul meu după ce am devenit pământ sau mai degrabă cenușă, din moment ce am cerut să fiu incinerată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Viața este frumoasă din toate punctele de vedere, chiar dacă e scurtă și trebuie trăită la maxim în fiecare moment, indiferent dacă e bun sau rău.

În acești ultimi 5 ani, chiar dacă am avut multe greutăți, am ales să mă bucur de fiecare moment. Am evitat, atâta timp cât am putut, să spun că am un cancer în stadiu avansat. Nu-mi plac oamenii care privesc cu milă pe cei bolnavi și spun ‘sărmanii de ei‘.”

Despre lupta ei cu boala, Marialuisa a împărtășit o lecție valoroasă:

„Viața este frumoasă și poți fi fericit chiar și când te confrunți cu un cancer. Este o luptă grea, dar cu sprijinul familiei, al prietenilor și datorită tratamentelor moderne, am reușit să înving multe obstacole.”

Ea și-a exprimat și recunoștința față de medicii care au îngrijit-o, menționând că „dacă aș fi avut acest cancer acum zece ani, aș fi trecut la cele veșnice în doar câteva luni și cu multe dureri.”

Un oncolog renumit a subliniat importanța a trei factori în tratarea cancerului: încrederea în medic, ascultarea nevoilor pacientului și sprijinul familiei. Marialuisa a declarat cu mândrie: „Am beneficiat de toți acești trei factori.”

În încheiere, Marialuisa a adresat tuturor un ultim gând plin de emoție:

„O ultimă mare îmbrățișare! Sper că am fost de ajutor cuiva în acești ani, fie printr-un sfat, fie printr-o glumă.

Nu va fi ușor să închei o viață plină de surprize, entuziasm, idealuri, angajamente economice și sociale. Nu va fi ușor să nu mai zâmbesc, să salut, să îmbrățișez, să discut, să dăruiesc, să ajut, să susțin, să visez!

Viața are, din păcate sau din fericire, un sfârșit, iar indiferent cât de puternici suntem, la un moment dat se încheie.”