Moarte cruntă pentru un șofer român din străinătate, sufocat sub grămezile de paleți din camionul său

Ilie Ion, un șofer de camion de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, a decedat într-un mod incredibil în seara zilei de duminică, 4 septembrie, în interiorul remorcii camionului său ce staționa pe carosabilul drumului „Chaussée de la Résistance” din orașul belgian Écaussinnes, situat în provincia Hainaut din regiunea Valonia.

În dimineața zilei de luni, 5 septembrie, în interiorul remorcii a fost descoperit cadavrul conaționalului nostru. La început, autoritățile judiciare belgiene au crezut că este vorba despre o omucidere, potrivit sudinfo.be.

„Inițial, cazul a fost cercetat de către Parchet, pentru efectuarea unei autopsii. Dar medicul legist a a ajuns rapid la concluzia că a fost o moarte accidentală”, a declarat Charles-Eric Clesse, auditorul de muncă din Hainaut.

Nu departe de cadavrul șoferului, polițiștii au găsit un aragaz de voiaj și niște alimente. Se presupune că românul se oprise să-și pregătească ceva de mâncare și probabil plănuise să-și petreacă noaptea acolo.

Oricum, atunci a avut loc un accident de-a dreptul stupid. S-a dus în spatele remorcii și, dintr-un motiv știut doar de el, s-a strecurat printre două stive de paleți și a rămas blocat între ele. Din nefericire, românul nu avea telefonul cu el și nu a putut să cheme pe nimeni în ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În încercarea de a se elibera, probabil a mișcat mai mult stivele iar ele au alunecat, mărind greutatea sub care sărmanul bărbat era prins, astfel încât presiunea crescândă a acestora pur și simplu l-a sufocat, potrivit interpretării auditorului Clesse.

După ce a analizat minuțios situația de la fața locului, Clesse nu a constatat nicio încălcare a legislației muncii. Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat luni după-amiază de firma de pompe funebre Fontaine-Fostier. Odată cu închiderea anchetei, cadavrul va fi repatriat în țara de origine a ghinionistului șofer român.

@rotalianul