Moarte dramatică pentru un român din Italia, în urma unui accident cu scuterul. Petru era directorul unui club sportiv

Un bărbat român, în vârstă de 46 de ani și rezident în localitatea italiană Porretta Terme din provincia Bologna, în Emilia-Romagna, și-a pierdut viața în seara zilei de duminică, 11 septembrie 2022, în urma unui accident cu scuterul.

Ioan Petru Aparaschivei, numele victimei, era directorul sportiv al clubului ASD Venturina Art din localitatea menționată mai sus și era îndrăgit de toți, sportivii alintându-l cu apelativul „Zio”, care în română înseamnă „Unchi”.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 20:00 de duminică, pe via Roma din Porretta Terme, stradă pe care Ioan circula cu un scuter marca Malaguti.

Ajuns în apropierea centului localității, conaționalul nostru s-a izbit cu scuterul de un autoturism Opel Meriva, condus de un italian de circa 60 de ani, originar din regiunea Toscana, conform cotidianului digital Bologna Today.

Impactul violent cu mașina Opel i-a provocat răni atât de grave bărbatului român, care nu purta cască de protecție, încât i-au provocat decesul la scurt timp după ce a fost transportat la spital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dinamica exactă a accidentului este în fază de reconstituire încă, ancheta fiind desfășurată de carabinieri.

Între timp, soția, familia și prietenii plâng fără-ncetare moartea lui Petru, care era cunoscut și apreciat de toți localnicii.

„Ai lăsat o durere imensă in sufletul meu și al familiei… Dumnezeu să te odihnească în pace… Te voi iubi mereu… Soțul meu scump…”, a scris pe Facebook soția lui Petru, Veronica.

„Nu găsim cuvintele pentru a exprima durerea profundă pe care o simțim pentru tragica pierdere a „Unchiului” nostru, Ioan Petru Aparaschivei, care a avut loc aseară. Echipa se adună în jurul familiei, în sprijinul căreia vom colecta donații către IBAN IT15L0847205534000000102653 până sâmbătă, 17 septembrie, fapt pentru care mulțumim anticipat tuturor celor care doresc să participe. Adio, Unchiule”, au scris pe Facebook, ieri, și cei de la clubul sportiv ASD Venturina Art.