Moarte fulgerătoare în Italia pentru o româncă. A suferit un infarct la locul de muncă

Otranto, un cunoscut oraș turistic, a fost scena unui tragic eveniment în seara zilei de joi, 10 august 2023.

O femeie în vârstă de 56 de ani, originară din România, dar care era stabilită în orașul menționat mai sus, a suferit un infarct în interiorul unui magazin unde își desfășura serviciul.

Totul s-a întâmplat foarte repede, relatează publicația locală Lecce Prima. Era trecut de ora 22:00 când femeia a început să se simtă rău și a pierdut conștiința treptat.

IMG-20230811-WA0036
Magazinul în care s-a petrecut tragedia.

În ciuda eforturilor depuse, niciun defibrilator nu a fost găsit în imediata apropiere sau chiar la instituțiile medicale din zonă.

Ambulanța chemată în ajutor a plecat din localitatea Martano și, dat fiind traficul dens din seara respectivă, a întâmpinat dificultăți în a ajunge rapid la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După 16 minute de la apel, echipajul medical a sosit la fața locului, dar, din păcate, toate încercările de resuscitare s-au dovedit a fi zadarnice.

Un aspect alarmant al acestei tragedii este absența unui defibrilator într-o zonă în care de obicei se află foarte multă lume.

De aproximativ doi ani, Italia are o legislație care reglementează disponibilitatea defibrilatoarelor în locuri publice, inclusiv în instituții administrative, școli, universități, aeroporturi, stații de tren și locuri sportive.

Asigurarea accesului la defibrilatoare este nu doar o responsabilitate legală, ci și morală, putând face diferența dintre viață și moarte.