Moarte tragică în Italia pentru o româncă de 22 de ani, ucisă de un șofer aflat sub influența substanțelor interzise

Miriam Ciobanu, o studentă de naționalitate română în vârstă de 22 de ani, a fost lovită și ucisă de un autoturism marca Audi în dimineața zilei de marți, 1 noiembrie 2022, în localitatea Pieve del Grappa din provincia Treviso (Veneto), în timp ce mergea pe via Vittorio Veneto către domiciliul său din Paderno.

Miriam Ciobanu, moartă în Italia la numai 22 de ani. Foto: Facebook

La volanul mașinii se afla un localnic de 23 de ani care, la finalul interogatoriului carabinierilor, a fost arestat pentru omor calificat.

Acesta se întorcea de la o petrecere și a fost testat pozitiv pentru mai multe substanțe interzise, relatează Corriere della Sera.

Din primele reconstituiri efectuate de carabinieri reiese că tânăra mergea pe jos pe via Vittorio Veneto, în jurul orei 4:30 din dimineața zilei de astăzi, un drum provincial care nu are trotuare și face legătura între localitățile Pieve și Fonte del Grappa.

Potrivit sursei citate, Miriam părăsise locuința iubitului ei după o ceartă cu acesta și se întorcea spre casă în toiul nopții, fără a-și înștiința familia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mașina Audi care a ucis-o pe conaționala noastră.

Autoturismul Audi circula cu viteză mare (după cum sugerează starea părții frontale a mașinii, parțial distrusă), astfel încât șoferul nu a putut evita impactul cu victima.

Pe o distanță de aproximativ 50 de metri, după cum s-a dedus din urmele de frânare de pe asfalt, impactul devastator ar fi luat victima mai întâi pe capotă și apoi pe parbriz, după care ar fi aruncat-o în aer, fără să-i dea nici măcar o șansă de a supravițeui.

Carabinierii făcând măsurătorile de rigoare pentru a stabili dinamica accidentului. Foto: TrevisoToday.it

Personalul sanitar de la SUEM (Serviciul de Urgență Medicală), pompierii din Castelfranco Veneto, precum și carabinierii din Asolo și Pieve del Grappa, au găsit la fața locului o scenă înfiorătoare pe asfalt și în șanțurile de pe marginea drumului.

Salvatorii nu au putut decât să constate decesul tinerei noastre conaționale. Miriam ducea cu ea un rucsac cu un laptop și câteva lucruri personale, obiecte care la rândul lor au fost distruse și pe care pompierii le-au terminat de colectat abia la ora 8:30.

Originară din județul Constanța, familia Ciobanu mai locuise anterior în localitatea Fonte (Udine), înainte de a se muta în Paderno (Treviso), unde tânăra româncă își găsise un iubit din zonă.

Miriam locuia cu familia sa și frecventa deseori un cunoscut club din Fietta, condus de partenerul mamei sale, unde se simțea ca acasă și unde dădea din când în când câte o mână de ajutor ca barman sau chelneriță.

@rotalianul