Moarte tragică pentru doi tineri moldoveni din Italia, arși de vii în urma unui accident rutier

Doi cetățeni moldoveni din Italia și-au pierdut viața în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 aprilie 2022, în urma unui dramatic accident rutier petrecut în orașul Bologna din regiunea Emilia-Romagna.

Conform celor relatate de ziarul La Repubblica, cei doi moldoveni au murit carbonizați după ce autoturismul cu care circulau a ieșit de pe carosabil, s-a izbit de un zid și a fost cuprins apoi de flăcări.

Locul în care s-a petrecut dramaticul accident. Foto: repubblica.it

Din primele informații reiese că accidentul ar fi fost provocat de viteza excesivă cu care șoferul conducea. Se pare că mașina a intrat așadar cu viteză de pe via Sergio Cavina în sensul giratoriu cunoscut de localnici cu numele „rotonda dei Polacchi” și a atins apoi cu o roată o bordură.

Șoferul autovehiculului a pierdut astfel controlul, iar mașina s-a răsturnat în afara carosabilului și s-a izbit ulterior de un zid. În urma impactului cu zidul, cei doi moldoveni au rămas blocați între fiarele contorsionate ale mașinii, iar autoturismul a fost cuprins de flăcări.

Martorii, care au solicitat imediat ajutor la 112 după ce au văzut accidentul, au relatat apoi că tinerii moldoveni erau încă vii atunci când autovehiculul a fost cuprins de flăcări și cereau ajutor pentru a fi scoși dintre fiare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, nimeni nu s-a putut apropia de mașina incendiată în care se aflau pentru a-i ajuta, iar viața lor a fost răpusă de flăcări înainte ca pompierii să sosească la fața locului.

Polițiștii sosiți ulterior la fața locului au încercat să identifice trupurile carbonizate ale victimelor și au reușit să descopere cu certitudine identitatea unuia dintre ei, fiind vorba de Gheorghe Vîrlan, cetățean moldovean în vârstă de 36 de ani și rezident în localitatea Zola Predosa din provincia Bologna.

Cealaltă victimă, în schimb, ar fi tot un cetățean moldovean, în vârstă de 31 de ani, dar anchetatorii nu sunt siguri încă de identitatea acestuia.