Moartea lui Dragoș, o tragedie neașteptată care a întristat două localități din Italia. „Era un om serios și corect”

Se întâmplă de multe ori să aflăm din presa italiană despre decesul unor conaționali de-ai noștri, aflăm circumstanțele în care au decedat, vârsta lor, uneori chiar și inițialele și… atât. Mulți dintre ei trec în neființă într-o tristă anonimitate, fără să știe nimeni cine sunt cu adevărat și ce au făcut în viață. Uneori nici măcar cei apropiați nu află cine erau și ce făceau cu adevărat, în cazul românilor mai izolați, singuratici, care părăsesc această lume de pe meleaguri străine.

Aflăm uneori însă și de români pe care chiar italienii vor să-i scoată din anonimat și să spună lumii ce persoane bune au fost, cât de apreciați erau și cât de mult îi întristează faptul că acum nu mai sunt. Unul dintre acești români este Dragoș Ursache, bărbatul de 39 de ani, tată a trei copii mici, care în jurul orei 18:30 de sâmbătă, 5 octombrie, și-a pierdut viața după ce o mașină de teren de tip quad-atv, cu patru persoane la bord, s-a răsturnat de mai multe ori lângă Via Valeriana, în zona rurală dintre localitățile Delebio și Cosio Valtellino, provincia Sondrio.

La bordul vehiculului se aflau patru persoane, scrie La Provincia di Sondrio: Dragoș și doi frați de-ai săi, toți trei rezidenți în Delebio, precum și un prieten de-al lor, un antreprenor român rezident în localitatea Piantedo care se pare că era cel care conducea quad-ul.

Trebuia să fie un moment distractiv între prieteni, de relaxare, într-o după-amiază de sâmbătă, dar în câteva secunde s-a transformat într-o tragedie. Cei patru bărbați s-au adunat cu soțiile și copiii la casa românului din Piantedo și după ce au petrecut câteva ore împreună acolo, au decis să facă o cursă cu mașina de teren pe drumurile rurale din zonă. După ce au intrat pe o porțiune de teren mai abruptă, șoferul a pierdut controlul volanului și mașina s-a răsturnat, aruncându-i în afara sa pe trei dintre ei, mai exact, pe șofer și pe cei doi frați ai lui Dragoș. Toți trei au scăpat numai cu câteva răni ușoare, dar Dragoș a rămas blocat în vehicul, iar rănile suferite l-au făcut să-și piardă viața pe loc.

Tragica veste s-a răspândit repede în localitatea Delebio, unde locuia Dragoș și unde locuiesc și frații lui, precum și în Piantedo, localitatea de rezidență a prietenului lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Administrația comunală și întreaga comunitate este alături de soție și familie, suntem cu toții afectați de această moarte neașteptată”, a transmis Erica Alberti, primarul localității Delebio.

„Trăia în Italia de mulți ani, un băiat foarte corect la muncă și dedicat familiei, care purta în suflet tradițiile din țara sa de origine și care cu timpul s-a împrietenit cu alți conaționali sosiți în Italia. Până să ajungă aici a lucrat în alte zone din Italia ca zidar, iar acum era angajat la o societate din Piantedo”, își amintește un fost angajator al conaționalului nostru decedat.

Afectați de trista veste a morții lui Dragoș au fost și părinții colegilor celor trei copii pe care Dragoș i-a lăsat în urmă îndurerați alături de soția lui. Conaționalul nostru locuia cu familia sa în via Verdi din Delebio, la câțiva pași distanță de ceilalți doi frați ai săi.

Tânărul român, care a părăsit această lume mult prea devreme, era originar din Iași, conform profilului său Facebook, unde se pot vedea de asemenea nenumărate poze cu soția și copiii săi, dovadă că Dragoș era într-adevăr un om bun care-și iubea frumoasa familie pe care o avea alături.

- Continuarea după publicitate -
Dragoș Ursache, 39 de ani, decedat într-un accident cu quad-ul în Italia. Sursa foto: Facebook / profil public

Te-ar mai putea interesa și:

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20