Crimă, sinucidere sau accident? Un român din Italia a fost găsit mort, agățat cu gluga hanoracului de balustrada unei scări

Un bărbat român în vârstă de 38 de ani a fost găsit mort în interiorul unei fabrici abandonate din Milano. Trupul conaționalului nostru a fost găsit cu gluga hanoracului agățată de balustrada unei scări, dar cu picioarele sprijinite pe pământ. Corpul avea vânătăi în jurul gâtului și pe corp, iar autoritățile italiene declară că iau în calcul toate ipotezele posibile privind cauza decesului: crimă, sinucidere sau accident.

Conform publicației Il Giorno, bărbatul român avea mici precedente pentru infracțiunile de furt și distribuire de substanțe stupefiante. Fabrica de pe via Giovan Battista Grassi din cartierul Quarto Oggiaro, unde a fost găsit corpul neînsuflețit, este un loc frecventat de persoanele fără adăpost care găsesc adesea refugiu între pereții abandonați ai clădirii.

Agenții de poliție au fost avertizați de prezența cadavrului de una dintre aceste persoane și împreună cu procurorul de serviciu s-au prezentat la fața locului în jurul orei 3:00 noaptea. Personalul sanitar de la 118 chemat de urgență a constatat că victima era moartă de puțin timp.

Foarte ciudată pentru anchetatori este poziția în care a fost găsit corpul bărbatului român: sprijinit de scară, „spânzurat” de gluga hanoracului și cu picioarele atingând pământul. Gluga era agățată de un cârlig atașat la balustrada scării care duce la etajele superioare. Nu există însă niciun element care să dovedească anchetatorilor că bărbatul s-a spânzurat, cel puțin nu singur, dar în acest moment nu există nici elemente care să demonstreze un atac violent asupra sa.

Deocamdată, după primele cercetări, procurorul a deschis un dosar privind instigarea la sinucidere. Procurorul șef Francesco Greco a dispus autopsia, dar având în vedere situația de urgență Covid-19, autopsiile se efectuează numai în cazuri de extremă necesitate, în care se dețin dovezi că ar fi vorba de o crimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În așteptarea unei decizii din partea autorității judiciare care poate solicita o autopsie a cadavrului, medicul legist a efectuat la primele ore ale dimineții o verificare amănunțită a trupului neînsuflețit pe care s-au constatat unele vânătăi, dar nicio rană care să sugereze că ar fi putut provoca moartea bărbatului român. Anchetatorii susțin că poziția în care a fost găsit corpul ar sugera că a fost pus acolo de alte persoane implicate în acest caz.

Investigatorii încearcă să reconstituie ultimele ore din viața victimei și sunt multe întrebări pe care și le pun în aceste momente: Bărbatul era sub influența drogurilor când a murit? A fost un accident sau o reglare de conturi încheiată în mod tragic și făcută să pară o sinucidere? A fost bărbatul român ucis în altă parte și agățat de scară ulterior? Toate ipotezele rămân posibile pentru cei care cercetează cazul, moartea bărbatului rămâne deocamdată un mister.