Moldovean arestat pe un aeroport din Italia. Era așteptat de Poliția de Frontieră Aeriană

Un bărbat moldovean în vârstă de 44 de ani a fost arestat la Aeroportul Verona-Villafranca, punându-se astfel capăt perioadei în care a fugit de justiție.

Moldoveanul era căutat de autorități după ce a participat, împreună cu complicii săi, la un jaf de proporții comis la Muzeul Civic din Castelvecchio în seara zilei de 19 noiembrie 2015, reușind să fure nu mai puțin de 17 opere de artă.

Duminică, 29 octombrie, bărbatul a aterizat pe aeroportul din Verona cu un zbor de la Chișinău.

Agenții Poliției de Frontieră Aeriană au intervenit imediat, executând un mandat de arestare emis de Procuratura Republicii pe lângă Tribunalul din Verona.

Bărbatul făcea parte dintr-o bandă internațională de hoți profesioniști, formată din membri de origine italiană și est-europeană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceștia au pătruns în Muzeul Civic din Castelvecchio, imobilizând gardianul și casierul, și au reușit să fure 17 opere de artă în valoare de peste 15 milioane de euro.

Printre operele furate se aflau capodopere ale unor artiști de renume mondial, precum Rubens, Bellini, Pisanello, Mantegna și Tintoretto.

Investigațiile inițiate imediat după jaf au permis identificarea și arestarea a numeroși membri ai organizației criminale, atât de origine italiană, cât și moldovenească, specializată în furturi de artă.

În mai 2016, toate operele de artă furate au fost recuperate de poliția ucraineană în regiunea Odessa.

După finalizarea procedurilor legale la oficiile de poliție, bărbatul a fost escortat la închisoarea din Verona, unde va trebui să își ispășească pedeapsa de aproximativ șase ani de închisoare pentru infracțiunile de complicitate la jaf armat agravat și sechestrare de persoane.