Moldovean din Italia amendat cu peste 5 000 de euro, circula cu mașina fără revizie și avea permisul scăzut de 4 ani

Amendă usturătoare pentru un cetățean moldovean rezident în Italia care a fost descoperit de polițiștii din localitatea italiană Caponago, provincia Monza e Brianza, că circula fără permis de conducere în curs de valabilitate și nu avea revizia făcută la mașină.

Potrivit publicației locale Prima La Martesana, bărbatul moldovean este rezident în Italia din anul 2015, în localitatea Gessate de lângă Milano. Polițiștii italieni l-au oprit, însă, în această dimineață de 11 februarie 2021, pe Strada Provincială 215, în dreptul localității Caponago.

În urma verificărilor efectuate asupra documentelor șoferului și ale autoturismului, agenții de poliție au constatat că cetățeanul moldovean nu avea permis de conducere în curs de valabilitate. Și asta nu numai pentru că, fiind eliberat în Republica Moldova, trebuia convertit în Italia după obținerea rezidenței, ci și pentru că era expirat încă din anul 2017 și nu s-a deranjat să-l reînnoiască.

Polițiștii au pus mașina sub sechestru administrativ. Foto: primalamartesana.it

În plus, mașina pe care o conducea nu avea inspecția tehnică periodică făcută, ceea ce a afectat și mai tare situația șoferului moldovean. În cele din urmă, polițiștii de la Poliția Locală din Caponago au decis să-l amendeze pentru aceste încălcări cu suma de 5 173 de euro și i-au pus autoturismul sub sechestru administrativ.