Moldovean din Italia găsește un portofel cu peste 1 000 de euro și-l predă polițiștilor. „Nu generalizați când vine vorba de extracomunitari!”

„Nu generalizați niciodată când vine vorba de extracomunitari!”

Aceasta este reacția unui bărbat italian din Carpi, provincia Modena din Emilia-Romagna, care și-a pierdut portofelul în cursul zilei de sâmbătă, 31 iulie 2021, și l-a recuperat datorită onestității unui tânăr cetățean moldovean.

Potrivit publicației Voce, bărbatul italian avea în portofel nu numai cardurile bancare, dar și suma de 1 135 de euro și nu spera să mai recuperez nimic.

De altfel, în acea seară a blocat imediat cardurile bancare, iar în dimineața zilei de luni s-a prezentat la carabinierii din Carpi pentru a denunța pierderea portofelului.

A doua zi, însă, a fost sunat de agenții de la Poliția Locală din Carpi care-l invitau să ia legătura cu colegii lor de la Poliția Locală din Cavezzo, o mică localitate situată tot în provincia Modena, unde bărbatul italian a pierdut portofelul de fapt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așa a aflat bărbatul italian că portofelul său a fost găsit de un cetățean moldovean, pe nume Constantin, care l-a predat polițiștilor, cum orice om onest ar fi făcut.

La momentul predării la Poliție, Constantin a trebuit să lase un număr de telefon pentru a fi contactat în cazul nevoii de ulterioare informații, iar proprietarul portofelului nu a vrut să lase frumosul gest al moldoveanului să treacă neobservat.

A decis astfel să-l contacteze și să-i ofere o recompensă, dar a fost nevoit să insiste mult, fiindcă tânărul din Moldova nu a vrut să accepte nicicum.

În cele din urmă, Constantin s-a ales cu o zecime din suma găsită în portofel, așa cum prevede, de altfel, și articolul 930 din Codul Civil italian.

Bărbatul italian a contactat apoi și presa locală pentru a povesti tuturor despre onestitatea demonstrată de tânărul moldovean.

@rotalianul