Moldovean evadat dintr-o închisoare franceză, prins într-un aeroport din Italia în timp ce încerca să se întoarcă în Moldova

Un tânăr originar din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat sâmbătă, 10 aprilie 2021, pe aeroportul din orașul italian Parma, situat în regiunea Emilia-Romagna, după ce polițiștii de frontieră au constatat că pe numele său exista un mandat european de arestare. Cetățeanul moldovean era căutat de autoritățile din Franța după ce a evadat dintr-o închisoare în luna februarie a acestui an.

Un comunicat emis de Polizia di Stato din Italia în cursul zilei de marți, 13 aprilie, arată că tânărul se pregătea să se îmbarce într-un avion ce urma să zboare spre Republica Moldova când agenții de la Poliția Aeroportuară l-au supus unui control detaliat. Odată stabilită identitatea individului, polițiștii italieni au constatat că acesta avea mai multe antecedente penale pentru furt în complicitate, dar și pentru că în urmă cu numai două luni evadase dintr-un penitenciar din localitatea Périgeux, situată în regiunea franceză Noua Aquitania.

Imediat după evadare, tânărul de 25 de ani și-a făcut pierdută urma, iar polițiștii francezi au emis pe numele său un mandat european de arestare. Odată identificat în aeroportul italian, la un pas de a părăsi Uniunea Europeană și de a scăpa de arestare, bărbatul a fost încătușat și condus în penitenciar, în așteptarea procedurii de extrădare.