Moldovean expulzat din Italia, a prezentat polițiștilor un act de identitate românesc fals. Bărbatul nu era la prima abatere

Un cetățean moldovean în vârstă de 22 de ani a fost expulzat din Italia după ce miercuri, 10 februarie a.c., a prezentat un document fals oamenilor legii, în urma unui control organizat într-un bar din Erba, provincia Como. Acțiunea condusă de polițiștii judiciari din Como, cu sprijinul poliției locale, a scos la iveală că tânărul mai fusese condamnat tot pentru uz de fals, în Rimini.

Conform Rimini Today, când agenții i-au cerut documentele de identitate, tânărul le-a prezentat o carte de identitate aparent românească, dar care, în urma unei expertize detaliate, s-a dovedit a fi falsă. Bărbatul a fost dus în arest pentru posesie și fabricare de documente false, iar Tribunalul din Como l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare. În timpul investigațiilor a ieșit la iveală o altă condamnare de un an, pe care tânărul o primise la Rimini, tot pentru folosirea unor documente false.

Deoarece moldoveanul se afla pe teritoriul italian în mod clandestin, a fost pus la dispoziția Biroului local de Imigrări care i-a comunicat decizia de expulzare, emisă de chestorul din Como.

Procedura de expulzare a fost pusă în aplicare sâmbătă, 13 februarie, bărbatul moldovean fiind condus de către oamenii legii la aeroportul Malpensa din Milano, unde a fost îmbarcat într-un avion pentru a fi trimis în țara de origine.

Distribuie acest articol