Moldoveancă abandonată într-o gară din Italia timp de două zile. „Cineva va veni să te ia”

O moldoveancă în vârstă de 35 de ani a fost abandonată de cineva într-o gară din Italia și a stat acolo aproape două zile, până când trecătorii au observat-o și au anunțat autoritățile locale cu privire la acest fapt.

Potrivit publicației Torino Sud, femeia a fost văzută de localnici umblând derutată prin gara din Moncalieri, o localitate de lângă Torino (Piemonte) și au sunat la Poliția Locală pentru a semnala prezența ei.

Agenții de poliție au dus-o într-un loc sigur, apoi au contactat o asociație care se ocupă cu ajutorarea imigranților din Estul Europei, pentru a-i oferi asistență femeii.

Din cele povestite de moldoveanca de 35 de ani reiese că a fost dusă în acea gară în dimineața zilei de vineri, 18 februarie 2022, de o altă femeie și i s-a spus că „cineva va veni să te ia”.

Moldoveanca a așteptat astfel în gara din Moncalieri până în după-amiaza zilei următoare, sâmbătă, când au intervenit agenții de la Poliția Locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este clar încă dacă femeia din Moldova este victima unei rețele de trafic de persoane sau, pur și simplu, a lucrat ca badantă pentru o familie din provincia Torino și a rămas fără loc de muncă.

Autoritățile locale au anunțat însă și Consulatul Republicii Moldova despre prezența femeii, iar consulul moldovean s-a oferit să o cazeze pe conaționala sa la un hotel, pe cheltuiala lui.

Polițiștii din Moncalieri au deschis o anchetă pentru a înțelege clar cum a ajuns femeia în acea gară și cine a abandonat-o fără niciun ajutor acolo.

Distribuie acest articol