Moldoveancă dată jos din mașină de soțul italian, ucisă de un alt autovehicul. Bărbatul condamnat la 4 ani de închisoare

Paolo Carnevale Miino, în vârstă de 61 de ani și originar din localitatea Gambolò, provincia Pavia din Lombardia, a fost condamnat recent la 4 ani de închisoare, acuzat fiind că și-a abandonat soția în mijlocul străzii, ulterior aceasta fiind accidentă mortal de un alt autovehicul.

Victima se numea Victoria Jacova, în vârstă de 46 de ani și originară din Republica Moldova, relatează ziarul italian La Repubblica.

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 12 iulie 2018, pe o stradă din apropierea cătunului Belcreda, situat în Gambolò, unde Parchetul din Pavia îl acuză pe Miino că a obligat-o pe soția sa să coboare din mașină, femeia aflându-se în stare de ebrietate la acea oră.

Un tânăr italian, în vârstă de 24 de ani și care circula în acea zonă cu mașina, nu a putut evita impactul și a lovit-o din plin pe Victoria, provocându-i decesul.

Procurorul care a condus ancheta le-a cerut judecătorilor să-l condamne pe bărbatul italian la 5 ani de închisoare pentru fapta sa, dar completul de judecată i-a recunoscut inculpatului circumstanțele atenuante generice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul italian a fost condamnat astfel la 4 ani cu executare, dar decizia poate fi contestată prin recurs în apel.

„În timpul procesului nu au fost prezentate dovezi nici cu privire la presupusa incapacitate de judecată a victimei, nici asupra faptului că soțul ar fi condus-o cu mașina și apoi ar fi abandonat-o în locul unde a fost accidentată. Vom citit motivarea sentinței, dar putem să anticipăm încă de pe acum un recurs împotriva unei sentințe pe care o considerăm nedreaptă”, a declarat avocatul Lorenzo Lozio, apărătorul legal al lui Miino.

Când a fost audiat în tribunal, acuzatul a povestit că, în seara tragicului accident, soția lui ar fi ieșit din casă pe jos, fără să ia cu ea telefonul, apoi a ieșit și el pentru a căuta-o. Ajuns pe strada unde Victoria s-a deplasat, a văzut că aceasta fusese accidentată mortal.

Procurorul nu a crezut versiunea bărbatului italian, însă, și a subliniat în rechizitoriu faptul că, de fapt, el ar fi dus-o pe acea stradă cu mașina lui.

Avocatul lui Miino, pe de altă parte, continuă să susțină nevinovăția acestuia: „Clientul meu trebuie achitat pentru că nu există dovezi că soția lui ar fi coborât din mașina lui (…) În plus, (victima – n.r.) nu se afla într-o stare de ebrietate atât de avansată încât să piardă capacitatea de a judeca.”