O moldoveancă, badantă în Italia, a moștenit averea bătrânului asistat. Fiica vitregă a pensionarului a falsificat testamentul

O moldoveancă din Italia, care lucra ca badantă pentru un bătrân din localitatea Chirigano, provincia Venezia din Veneto, a fost târâtă prin tribunale de fiica vitregă a pensionarului, acuzată fiind că l-a înșelat pe acesta să-i lase toată averea prin testament.

Judecătorii au constatat însă că escrocheria a fost făcută chiar de fiica vitregă, cu inițialele M.Z. și în vârstă de 68 de ani, care a falsificat testamentul pentru a primi ea toată averea.

Întreaga poveste este relatată de ziarele Il Mattino di Padova și Il Gazzettino Aceasta începe cu moartea bătrânului, în luna iulie 2016, care era asistat de ani de zile de o moldoveancă rezidentă în localitatea Mogliano din provincia Macerata (Marche).

Pensionarul nu avea copii, dar fusese căsătorit cu o femeie, care decedase cu ceva ani în urmă și care avea o fiică dintr-o relație cu un alt bărbat. Fiica vitregă a bărbatului locuia însă în Costa Rica și, până la decesul acestuia, nu s-a interesat niciodată de el.

Din acest motiv, probabil, cu numai patru zile înainte de a muri, la data de 21 iulie 2016, bătrânul a decis să anuleze testamentul vechi, prin care lăsa totul fiicei vitrege, și să lase îngrijitoarei sale toată averea, care constă într-un apartament și câteva mii de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După moartea bărbatului, când M.Z a aflat că tatăl vitreg nu i-a lăsat nimic, a falsificat testamentul și a denunțat-o pe îngrijitoarea moldoveană pentru eludarea unei persoane incapabile.

Din fericire, badanta a fost absolvită de orice vină încă de la încheierea anchetei, iar Parchetul a retras acuzațiile și a cerut arhivarea cazului, după ce a constatat nu numai că testamentul ei esta valid, ci și că bătrânul era foarte lucid la momentul întocmirii.

Pe plan civil însă, fiica vitregă a bătrânului a târât-o pe moldoveancă prin tribunal, prezentând certificatul falsificat și încercând să o deposedeze astfel de moștenire.

Dar și de această dată, judecătorii au recunoscut validitatea testamentului în favoarea badantei și luciditatea mentală de care dispunea pensionarul la momentul deciziei de a-i lăsa averea acesteia.

- Continuarea după publicitate -

Pe testamentul prezentat de M.Z. în schimb, un expert a constatat că semnătura nu-i aparține tatălui ei vitreg și este, prin urmare, fals.

În acel moment, badanta originară din Moldova a decis să o dea în judecată ea pe fiica vitregă a bătrânului și i-a cerut despăgubiri, în timp ce Parchetul a deschis o anchetă care o viza pe M.Z., acuzată fiind de fals în documente.

În plus, femeia de 68 de ani este acuzată și că și-a însușit fără drept unele bunuri din averea tatălui vitreg, mai exact, fiind vorba despre două ceasuri de aur, o mașină Lancia Y și 5.000 de euro.

Trimisă în judecată, fiica vitregă a bătrânului a aflat în urmă cu câteva zile sentința, emisă de judecătoarea Sonia Bello, care a condamnat-o la 1 an și o lună de închisoare pentru infracțiunile comise în dauna badantei din Moldova.

Pedeapsa va fi cu suspendare însă, numai dacă inculpata o va despăgubi pe îngrijitoare pentru acuzațiile false aruncate asupra ei și defăimarea produsă.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20