Moldoveancă expulzată din Italia. Dusă la aeroport și urcată în avion de polițiști

O cetățeană moldoveană, fără domiciliu stabil și considerată „o amenințare pentru ordinea și siguranța publică”, a fost expulzată din Italia și trimisă înapoi în Moldova, după ce polițiștii din Jesi au executat o măsură administrativă, informează Corriere Adriatico.

Totul a început sâmbătă după-amiază, 24 februarie, când proprietarii unui magazin din cartierul San Giuseppe, care nu mai era în folosință, au alertat poliția locală despre prezența unor persoane necunoscute în interiorul acestuia.

Primul răspuns al autorităților nu a avut rezultate concrete, în afara constatării unei ocupații abuzive a imobilului, fără ca persoanele implicate să fie găsite la fața locului.

Situația s-a schimbat a doua zi dimineața, când, cu ajutorul unui lăcătuș, polițiștii au reușit să intre în clădire.

În interior au găsit un bărbat de naționalitate română și o femeie din Republica Moldova, ambii fără locuință.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi au fost acuzați de ocupare abuzivă a proprietății, care ulterior a fost sigilată în mod eficient de proprietar.

Femeia moldoveancă, fiind cetățean extra-comunitar, a fost acuzată și de ședere ilegală în Italia, fiind dusă inițial la Comisariatul din Jesi pentru identificare, și mai apoi la biroul de imigrație.

În timp ce bărbatul, aflat în mod legal în Italia, a fost îndrumat către serviciile sociale, femeia, fiind în situație ilegală și având antecedente, a fost escortată de poliție la Aeroportul din Bologna, de unde a fost trimisă înapoi în Moldova.

Această măsură reflectă eforturile autorităților italiene de a menține ordinea și securitatea publică prin gestionarea strictă a persoanelor care se află în mod ilegal pe teritoriul țării.

Distribuie acest articol