Moment istoric la Roma, liderii marilor religii se vor ruga împreună pentru pace și pentru victimele pandemiei de COVID-19

Papa Francisc şi lideri de diferite religii, printre care şi patriarhul ortodox Bartolomeu I, se vor ruga marţi, 20 octombrie, în Piaţa Campidoglio din Roma, pentru pace şi pentru victimele pandemiei de coronavirus. La ceremonie va fi prezent și preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

Roma devine astfel „capitala păcii”, cu întâlnirea internațională „Nessuno si salva da solo. Fraternità e Pace”, transmisă în direct de la Piazza del Campidoglio pe Rai 1, marți 20 octombrie, la ora 17:15, informează rai.it.

Evenimentul, al 34-lea promovat de Comunitatea Sant’Egidio, va reuni liderii diferitelor religii și reprezentanții instituțiilor într-o „Preghiera per la Pace” (Rugăciune pentru pace), un moment solemn de reflecție și întâlnire, care vrea să fie un mesaj de speranță pentru viitor.

În cadrul ceremoniei finale, vor lua cuvântul președintele Republicii, Sergio Mattarella, fondatorul Comunității Sant’Egidio, Andrea Riccardi și, cu un mesaj video, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Vor urma intervențiile patriarhului Constantinopolului, Bartolomeu I, marele rabin al Franței, Haïm Korsia, secretarului general al Comitetului Superior al Fraternității Umane (Islam), Mohamed Abdelsalam Abdellatif, budistului Shoten Minegishi și, în final, al Papei Francisc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Piaţa Campodiglio va fi prezent și preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Va avea loc o ceremonie cu prezenţă limitată, din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta va fi precedată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi aprinderea candelabrului păcii. Momentul va fi marcat şi de un minut de reculegere, în memoria victimelor COVID-19.

Distribuie acest articol