Moment jenant pentru pasagera unui avion: a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare

Moment jenant pentru pasagera unui avion care a fost nevoită să se urce pe un cântar pentru bagaje înainte de decolare, din cauza unor dubii avute de angajații companiei aeriene cu privire la greutatea declarată de femeie.

Un clip care prezintă această măsură umilitoare a fost postat inițial în luna martie 2023, dar a strâns 1,6 milioane de vizualizări pe TikTok, în timp ce telespectatorii speculează dacă compania aeriană discriminează călătorii cu greutate mare.

„Toți oamenii din aeroport făceau tot posibilul să arate că nu se uită atunci când o femeie a fost rugată să se urce pe balanța pentru bagajem pentru că a pretins că greutatea sa este de circa 60 de kg”, a scris utilizatorul TikTok @lilwessel în descriere.

El a adăugat: „Este un avion mic, așa că au avut nevoie să știe greutatea noastră pentru decolare, din motive de siguranță”.

În înregistrarea video de cinci secunde, filmată pe un aeroport al cărui nume nu a fost făcut public, pasagera în cauză poate fi văzută stând pe cântarul pentru bagaje în fața celorlalți pasageri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O persoană care a văzut videoclipul și-a amintit că și ea a fost supusă unei măsuri similare și a povestit:

„Mă întorceam acasă din Filipine și m-au cântărit… Nu m-am simțit niciodată atât de jenată în viața mea”.

Deși unii oameni au criticat această măsură, mulți utilizatori TikTok au luat apărarea companiei aeriene.

„De ce minte și pune în pericol viețile noastre, inclusiv a ei?”, a criticat un tip.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„Sunt îngrijorați de limitele de greutate ale avioanelor mici pentru că trebuie să aibă greutatea centrată într-o anumită parte a avionului”, a spus un altul.

„Nu știe că poate scrie pe o foaie de hârtie dacă nu vrea să o anunțe?”, a notat o a treia persoană.

Polemica survine în contextul în care mai mulți influenceri acuză companiile aeriene că nu se adaptează nevoilor persoanelor supraponderale.

Săptămâna trecută, o utilizatoare TikTok supraponderală a publicat un videoclip care a devenit viral după ce a argumentat că toate companiile aeriene ar trebui să lărgească culoarele avioanelor pentru a se adapta pasagerilor mai mari, numind actualul design „discriminator”.

Ea a distribuit și un videoclip – eliminat ulterior – în care avea dificultăți în a trece dintr-un capăt în celălalt al unui avion United Airlines, fiind nevoită să meargă pe lateral pentru a putea trece printre rândurile de scaune.

Femeia a fost criticată apoi de internauți , unii dintre ei cerându-i să nu mai călătorească cu avionul. Unul chiar a afirmat că astfel de culoare mai late ar reduce numărul de scaune, afectând așadar profiturile companiilor.

În 2021, Administrația Federală de Aviație din SUA a anunțat că, în curând, companiile aeriene ar putea solicita pasagerilor cu greutăți mari să se cântărească sau să-și declare greutatea înainte de îmbarcare în aeronavă.

Scopul era de a obține date noi cu privire la greutatea medie a pasagerilor, deoarece datele curente nu reflectă ratele actuale de obezitate din SUA.

Astfel, această măsură ar contribui la asigurarea faptului că aeronavele, în special cele mici, nu depășesc limita de greutate admisă.

Un operator va putea astfel să „determine greutatea reală a pasagerilor”, solicitându-le să urce „pe un cântar înainte de îmbarcarea în aeronavă”, conform ghidurilor transcrise de AirInsight.

Pentru a proteja confidențialitatea pasagerilor, s-a stipulat că „afișajul balanței ar trebui să rămână ascuns de ochii publicului”.

Cu toate acestea, agenția de reglementare a retras afirmațiile o lună mai târziu, declarând că, deși cântărirea pasagerilor era opțională, majoritatea companiilor aeriene vor recurge la alte metode de calcul a masei pasagerilor.

Metodele de rezervă includ „estimarea rezonabilă a greutății reale a pasagerului și adăugarea a circa 5 kg”, conform documentului.