Momente de panică în Italia: Un avion al companiei Țiriac Air a înregistrat defecțiuni în aer și a cerut ajutor de urgență

Aeroportul Raffaello Sanzio din Ancona a fost locul unui moment tensionat în după-amiaza zilei de luni, din cauza dificultăților și aterizării de urgență a unui avion privat al companiei românești Tiriac Air.

Aparatul, un Gulfstream G200 Galaxy, cu trei persoane la bord, decolase de pe aeroportul din Pisa la ora 14:31 și avea destinația Cluj Napoca, relatează QDM Notizie.

Incidentul a fost provocat de probleme electrice la bordul avionului, care au dus practic la anularea oricărei posibilități de comunicare cu turnurile de control din diferitele aeroporturi.

Cei trei pasageri ai avionului au pierdut contactul radio cu solul, dar au reușit să comunice folosind un telefon mobil.

Operatorii de zbor de pe aeroportul din Ancona-Falconara au coordonat avionul în fazele de apropiere de pistă și aterizare pe baza comunicațiilor telefonice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În același timp, la ora 15:19, aeroportul italian a intrat în stare de alertă, activând toate procedurile pentru primirea aeronavei, așa cum a declarat directorul executiv, Alexander D’Orsogna.

Pompierii, personalul medical de urgență și ambulanțele s-au mobilizat imediat pentru a gestiona situația, deoarece timp de câteva minute avionul nu a călătorit în condiții de siguranță.

Cu un mare suspin de ușurare, la ora 15:40, Gulfstream G200 a aterizat fără probleme pe pistă, iar starea de alertă s-a încheiat.

Cei trei pasageri ai aeronavei, pilotul și doi călători, nu au suferit niciun traumatism și nu au avut probleme de sănătate.

La ora 18:14, după ce avaria a fost reparată și avionul verificat cu atenție, Gulfstream G200, care în această săptămână a efectuat și alte zboruri între București și Mykonos, precum și între Stuttgart, Brescia și Milano, a putut pleca fără întârzieri suplimentare către orașul românesc Cluj.