Un pasager a rănit un însoțitor de bord cu o lingură ruptă și a încercat să deschidă ușa în timpul zborului. Riscă închisoare pe viață

Momente înfricoșătoare pe un zbor United Airlines de la Los Angeles la Boston. Un pasager de la bord a încercat mai întâi să deschidă ușa de urgență a avionului, în mijlocul zborului, apoi, când a fost oprit, a înjunghiat un însoțitor de bord în gât cu o lingură ruptă. Bărbatul a fost oprit de ceilalți însoțitori de bord și de pasageri.

S-a întâmplat duminică, 5 martie și la bordul avionului s-a creat un adevărat haos.

Pasagerul, identificat drept Francisco Severo Torres, un tânăr de 33 de ani din Massachusetts, cu 45 de minute înainte de aterizare, a umblat la uşa pentru ieşirea de urgenţă care se află în zona ce desparte clasa întâi de clasa economică.

În acel moment, s-a declanșat în mod automat alarma. Un însoțitor de bord a descoperit că mânerul de blocare a ușii a fost mutat din poziția complet închis în poziția deblocat și că pârghia de armare a glisierei de urgență a fost mutată în „dezactivat”.

După ce a vorbit cu pasagerii din apropiere, însoțitorul de bord i-a cerut o explicație lui Torres, care a început să fie agresiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipajul a cerut căpitanului ca avionul să aterizeze cât mai curând posibil, deoarece Torres reprezenta o amenințare pentru ceilalți pasageri.

În acel moment, bărbatul l-a atacat și lovit în zona gâtului pe un însoțitor de bord cu o lingură metalică ruptă. În ajutorul victimei au sărit ceilalți membri ai echipajului și unii dintre pasageri. Agresorul a fost blocat și predat polițiștilor de la Aeroportul Internaţional Logan din Boston care îl așteptau la aterizare.

Sursa foto: captură video CBS

Torres le-a spus anchetatorilor că a crezut că unul dintre însoţitorii de bord încerca să-l ucidă, aşa că a rupt capătul lingurii în baie înainte de a încerca să deschidă uşa pentru a sări din avion, deşi ştia că vor muri oameni dacă va deschide uşa.

Pasagerii au spus ulterior poliției că, chiar înainte de a decola zborul din Los Angeles, Torres a întrebat un alt călător unde se află mânerul ușii ieșirii de urgență.

Bărbatul a fost acuzat de intervenţie asupra membrilor echipajului de zbor şi însoţitorilor de bord făcând uz de armă periculoasă, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din Massachusetts.

Până la finalizarea anchetei lui Torres i se va interzice să mai zboare cu această companie și, dacă va fi condamnat, riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 ani și închisoare pe viață, precum și o amendă de până la 250.000 de dolari, precizează Ministerul Justiției din SUA.

„Datorită acțiunii rapide a echipajului și a clienților noștri, un client a fost reținut după ce a devenit o problemă de securitate pe zborul United 2609 de la Los Angeles la Boston”, a spus compania aeriană într-un comunicat. „Avem toleranță zero pentru orice tip de violență pe zborurile noastre.” VIDEO mai jos:

Distribuie acest articol