Monterotondo: femeie română de 35 de ani încearcă să se sinucidă aruncându-se de pe o clădire cu trei etaje

Carabinierii din localitatea Monterotondo, provincia Roma, au intervenit în această dimineață de joi, 23 noiembrie 2017, pentru a salva o femeie română de 35 de ani care avea intenția de a se sinucide, aruncându-se în gol de pe terasa unei clădiri cu trei etaje din via Federici.

Apelul a fost lansat de locuitorii clădirii care, îngrijorați de prezența femeii pe terasa clădirii, au sunat la 112 și au cerut intervenția carabinierilor. Sosiți la fața locului, militarii au încercat inițial să o convingă pe conaționala noastră să coboare de pe terasă, apoi au reușit să o blocheze și să o pună în siguranță.

Potrivit ziarului Il Messaggero, femeia locuiește în via Ricciotti Garibaldi și a ieșit din locuința sa pe o fereastră, apoi a parcurs distanța până la terasa clădirii de pe via Federicii mergând pe acoperișurile unor locuințe din preajmă.

La fața locului a intervenit și personalul medical de pe ambulanță care a dus-o pe femeia română la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli pentru a-i oferi îngrijiri medicale.

Din nefericire nu este singurul caz de acest gen din Italia, în această săptămână, în care este implicat un cetățean român. În noaptea de marți spre miercuri, 22 noiembrie 2017, un tânăr român a fost găsit spânzurat în via Giordano Bruno din localitatea Porto San Giorgio, provincia Fermo, scrie ziarul local Vivere Fermo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru, în vârstă de 31 de ani, cu inițialele I.B., se pare că și-a luat viața spânzurându-se de un copac pe strada menționată mai sus iar trupul său a fost găsit de un trecător care a anunțat imediat autoritățile.

Tânărul român, s-ar fi urcat la o înălțime de 3 metri și apoi s-ar fi aruncat în jos cu frânghia agățată la gât, spun autoritățile. Ajuns la fața locului, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru conaționalul nostru, decât să constate decesul, scrie sursa citată.

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Peninsulă că în Italia avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

Vă invităm să citiți, pe această temă, și articolul intitulat ”Depresia ucide! Nu permite depresiei să îți decidă destinul!”, referitor la ”Sindromul Italia” și cum se manifestă depresia în rândul femeilor care pleacă în străinătate, lăsându-și în țară proprii fii pe care mai apoi nu-i mai văd cu anii.