Morți și „uitați” pe meleaguri străine, doi români vor fi înmormântați de biserica din Lecce după ce trupurile lor au zăcut peste un an la morga spitalului

Biserica din Lecce, prin voința arhiepiscopului Michele Seccia, va asigura înmormântarea gratuită a trei persoane decedate a căror trupuri au fost „uitate” în camera mortuară a spitalului „Vito Fazzi” pentru o perioadă care depășește un an de zile, informează corriere.it.

Este vorba despre un bărbat și o femeie de naționalitate română de 39 și respectiv 34 de ani și o femeie nigeriană de 26 de ani. Până acum, nimeni nu a revendicat rămășițele umane ale celor trei.

Cazul a fost făcut public pe Facebook de către capelanul spitalului „Fazzi”, Don Gianni Mattia. Odată ce vor fi primite documentele necesare de la procuratură și consulatele țărilor de rezidență, cele trei corpuri vor fi îngropate gratuit în capela cimitirului Confraternita SS. Sacramento din Lecce, Puglia.

Miercurea trecută, mulțumită unei acțiuni de solidaritate, a avut loc înmormântarea unei femei române, de 53 de ani, săracă și singură, care a murit în decembrie anul trecut în spitalul din Lecce. Rudele sale nu dispuneau de banii necesari pentru a repatria-o.

Lungul drum spre casă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Repatrierea unui corp neînsuflețit în România poate presupune cheltuieli între 2.000 și 6.000 de euro din cauza procedurilor obligatorii. Există însă numeroase cazuri în care familiile celor decedați nu au bani suficienți pentru repatrierea corpului.