Motorul unui avion a luat foc la aterizare. 146 de pasageri au fost evacuați în sistem de urgență

Duminică, 10 septembrie, Aeroportul Changi din Singapore a fost martorul unui incident aviatic alarmant.

Un avion al companiei Air China a fost nevoit să evacueze toți pasagerii după ce unul dintre motoare a luat foc la aterizare, incident care a condus la închiderea aeroportului pentru trei ore, informează CNN.

Imagini postate pe rețelele de socializare arătau pasagerii părăsind aeronava pe toboganele de evacuare, în timp ce un fum dens se ridica din motorul în flăcări.

În alte fotografii și videoclipuri realizate de pasageri se poate vedea interiorul plin de fum al avionului. VIDEO mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit declarației Autorității Aeronautice Civile din Singapore, toți cei 146 de pasageri și nouă membri ai echipajului au reușit să evacueze în siguranță avionul la scurt timp după aterizarea care a avut loc la ora 16:15, ora locală.

Focul, care a izbucnit la motorul stâng al aeronavei, a fost stins în aproximativ 10 minute.

Din nefericire, nouă pasageri au suferit răni ușoare din cauza inhalării de fum și a abraziunilor din timpul evacuării. VIDEO mai jos:

Reprezentanții Aeroportului Changi au menționat, într-o postare pe platforma X (anterior cunoscută ca Twitter), că a fost detectat fum și în compartimentul de bagaje din față, precum și într-o toaletă a aeronavei.

Compania Air China a confirmat, într-o declarație publicată pe Weibo, că zborul CA403, care plecase din Aeroportul Tianfu din Chengdu, China, se îndrepta către Aeroportul Changi din Singapore atunci când, înainte de aterizare, fumul a început să pătrundă în cabina modelului A320neo.

Primele verificări indică o defecțiune mecanică a motorului ca fiind cauza principală a incendiului. O investigație mai aprofundată este în curs de desfășurare.

Aceasta nu este prima problemă gravă a aviației chineze din ultima perioadă.

În martie, China s-a confruntat cu cea mai gravă catastrofă aeriană din ultimul deceniu: un avion Boeing 737-800 al China Eastern Airlines, care transporta 132 de persoane, s-a prăbușit în timpul zborului de la Kunming la Guangzhou, fără a lăsa supraviețuitori.