Muncește în România și trimite bani în Indonezia pentru copilul său. Emoțiile unei tinere de 1 martie: „E prima oară în viața mea când am primit flori”

O tânără din Indonezia, în vârstă de 30 de ani, care lucrează în România pentru a-și întreține familia și fiul, a devenit subiectul unui videoclip emoționant care a cucerit inimile românilor.

Videoclipul, în care apare femeia primind un buchet de flori pe stradă de 1 Martie, a acumulat rapid peste 1,5 milioane de vizualizări pe platforma de socializare TikTok.

Admirată pentru modestia și sinceritatea ei, femeia a surprins audiența prin mărturisirea că este prima dată în viața ei când primește flori:

„N-ai mai primit flori?”, o întreabă reporterul. „Niciodată!”, a fost răspunsul emoționant al tinerei. „Aceasta este prima dată”.

Captură de ecran 2024-03-04 135342

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Videoclipul, intitulat „Am venit din Indonezia în România pentru a-mi ajuta familia și fiul să trăiască”, a fost publicat în prima zi de primăvară și prezintă momentul special în care tânăra primește florile și acordă un scurt interviu unui reporter.

Dialogul, desfășurat în limba română, i-a uimit pe mulți, dat fiind că femeia se află în România de doar 7 luni, dar vorbește deja bine limba româna, deși recunoaște referindu-se la genurile substantivelor: „E greu cu masculin și feminin.”

Ea își exprimă aprecierea pentru gestul frumos și vorbește despre experiența sa în România cu o sinceritate și o modestie care au emoționat internauții.

„Îmi place în România, sunt oameni buni aici”, a mai spus ea, mărturisind și că-i plac tare mult sarmalele.

În Indonezia salariile sunt de 200 de euro pe lună, a mărturisit tânăra asiatică, iar în România câștigă triplu sau chiar mai mult.

În țara natală are un fiu căruia îi trimite banii câștigați cu greu în țara noastră și pe care speră să-l vadă peste un an.

Povestea acestei tinere din Indonezia a devenit astfel un simbol al bunătății și al luptei pentru un trai mai bun, inspirând și sensibilizând o întreagă țară. VIDEO mai jos:

@ateliereleilbah “Am venit din Indonezia în România pentru a-mi ajuta familia și fiul să trăiască” #foryou #viral #fyp #foryoupage #fanpage #indonezia #flori #1martie #bucurie #trist #surpriza #durere #fiu #family ♬ Instrumen Sholawat Sedih – Yuda pratama

Femeile din țările asiatice care vin să lucreze în România sunt angajate într-o varietate de sectoare, reflectând o gamă largă de competențe și niveluri de calificare. În general, ele pot fi găsite lucrând în următoarele domenii:

  • îngrijesc persoane în vârstă, copii sau persoane cu dizabilități, oferind asistență zilnică și suport emoțional;
  • sunt angajate în sectorul ospitalității, lucrând ca ospătari, bucătari, sau în alte funcții de serviciu și suport în hoteluri, restaurante și cafenele;
  • sectorul de curățenie și întreținere adesea angajează femei din țările asiatice pentru curățarea spațiilor comerciale și rezidențiale;
  • unii angajatori din domeniul producției și al manufacturii angajează femei din Asia pentru posturi care implică asamblarea produselor, controlul calității și alte procese de producție.

 

Distribuie acest articol