Muncitor moldovean mort în Italia la locul de muncă. O fetiță de 3 anișori va crește fără tată

Un muncitor moldovean în vârstă de 31 de ani a decedat luni, 16 ianuarie, la locul de muncă, zdrobit sub o grămadă de pietriș la cariera de piatră din Mosole, provincia Treviso. Bărbatul, rezident la Susegana, lasă în urma sa o soție îndurerată și o fetiță de numai 3 anișori.

Se numea Andrei Perepujniy și lucra în cariera din Mosole din decembrie 2019, informează Corriere del Veneto.

Conform informațiilor publicate de presa italiană, luni lucra la banda transportoare când, deodată, nu a mai fost văzut de colegii săi.

Andrei a fost prins de banda la care lucra și a fost aruncat în grămada de pietriș de dedesubt.

Muncitorul a fost zdrobit practic de pietriș, rămânând blocat și fără nicio șansă de a se mai putea salva.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Andrei Perepujniy și o imagine de la cariera de piatră din Mosole. Sursa foto: Corriere del Veneto

Colegii au sunat imediat la 118, dar personalul sanitar sosit la fața locului nu a putut decât să declare decesul tânărului moldovean.

Pe lângă cadrele medicale, au intervenit și carabinierii din Treviso și inspectorii Spisal (Serviciul de securitate și igiena mediului de lucru). Procuratura din Treviso a deschis un dosar, deocamdată fără suspecți, pentru omor din culpă.

Andrei Perepujniy era în Italia din noiembrie 2019, era căsătorit și avea o fetiță de 3 ani. Anterior, a lucrat la Lagmar Impex, o companie moldovenească angajată în sectorul construcțiilor și ca instalator în Laitila (Finlanda), la o firmă specializată în produse avicole.

Distribuie acest articol