Muncitor român de 37 de ani, ucis în Italia de caniculă. Lucra pe câmp, la o temperatură de 38 de grade

Un tragic eveniment s-a petrecut astăzi, 25 august 2023, în localitatea Cazzago San Martino, provincia Brescia din Lombardia, unde un muncitor român în vârstă de 37 de ani a decedat în timp ce lucra pe câmp.

Decesul a avut loc în jurul orei 14:00, iar cu toate eforturile depuse de echipele de salvare, viața bărbatului nu a putut fi salvată, relatează ziarul Corriere della Sera.

Victima, identificat ca fiind Ioan Avarvarei, se afla în Italia pentru a lucra ca muncitor sezonier în cadrul perioadei de recoltare a strugurilor.

Echipa de salvare, inclusiv ambulanța Volontari di Bornato, o mașină medicală și un elicopter medical din Brescia, au ajuns la locul incidentului în scurt timp.

Din nefericire, toate eforturile salvatorilor au fost inutile, iar conaționalul nostru a fost declarat mort în jurul orei 15:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
image (1)
Intrarea în ferma în care lucra bărbatul român. Sursă foto: corriere.it.

Carabinierii din Cazzago au intervenit și ei imediat la fața locului pentru investigațiile de rigoare.

Deși a fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a stabili cauza exactă a decesului, se suspectează că temperaturile ridicate, care la acea oră ajungeau la 38 de grade, ar fi putut provoca infarctul fatal.

Bărbatul român era angajat cu acte în regulă la o companie care furnizează lucrători sezonieri fermelor agricole și lucra la vița de vie a fermei Boccadoro.

Citește și: Cod roșu de caniculă în Italia. Localitățile afectate și avertismentul MAE pentru cetățenii români