Român din Italia mort la locul de muncă. Un coleg care a încercat să-l salveze a fost rănit

Un român în vârstă de 51 de ani a murit pe un șantier din Bodio Lomnago, provincia Varese, din Lombardia, după ce a fost prins sub un utilaj folosit la turnarea betonului.

Vasile Atomei lucra pentru o firmă subcontractată, la construcția noului centru sportiv polivalent. Companiile care dețin lucrările sunt două: una din provincia Messina, CGFC și Consorzio Stabile Ventimaggio, informează Varese News.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 15:00 de marți, 14 decembrie, în șantierul din zona „Rogorella”. Potrivit unei prime reconstituiri, s-a produs o defecțiune bruscă la utilajul folosit la turnarea betonului.

Betoniera s-a dezechilibrat rămânând pe marginea drumului de deasupra (după cum se vede în video), iar partea de unde iese betonul s-a izbit de un cofraj mare din lemn folosit pentru armare. Vasile a rămas prins sub brațul betonierei și a murit la scurt timp.

Un coleg care a încercat să-l salveze a fost rănit

În accident a fost rănită o a doua persoană, un bărbat de 55 de ani, care a încercat să-l salveze pe românul nostru. Cel de-al doilea muncitor a fost rănit la umăr și a fost transportat la spitalul din Cittiglio.

Român din Italia mort la locul de muncă. Foto: Varese News

Mărturia sa este examinată de carabinierii sosiți la fața locului împreună cu salvatorii și Pompierii.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol