Român din Italia mort la locul de muncă. Un coleg care a încercat să-l salveze a fost rănit

Un român în vârstă de 51 de ani a murit pe un șantier din Bodio Lomnago, provincia Varese, din Lombardia, după ce a fost prins sub un utilaj folosit la turnarea betonului.

Vasile Atomei lucra pentru o firmă subcontractată, la construcția noului centru sportiv polivalent. Companiile care dețin lucrările sunt două: una din provincia Messina, CGFC și Consorzio Stabile Ventimaggio, informează Varese News.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 15:00 de marți, 14 decembrie, în șantierul din zona „Rogorella”. Potrivit unei prime reconstituiri, s-a produs o defecțiune bruscă la utilajul folosit la turnarea betonului.

Betoniera s-a dezechilibrat rămânând pe marginea drumului de deasupra (după cum se vede în video), iar partea de unde iese betonul s-a izbit de un cofraj mare din lemn folosit pentru armare. Vasile a rămas prins sub brațul betonierei și a murit la scurt timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un coleg care a încercat să-l salveze a fost rănit

În accident a fost rănită o a doua persoană, un bărbat de 55 de ani, care a încercat să-l salveze pe românul nostru. Cel de-al doilea muncitor a fost rănit la umăr și a fost transportat la spitalul din Cittiglio.

Român din Italia mort la locul de muncă. Foto: Varese News

Mărturia sa este examinată de carabinierii sosiți la fața locului împreună cu salvatorii și Pompierii.