Muncitor român găsit mort pe un șantier din Italia. Corpul prezenta numeroase răni

Un muncitor român în vârstă de 51 de ani a fost găsit fără viață miercuri, 27 martie, în incinta unui șantier din orașul italian Fidenza, regiunea Emilia-Romagna.

Autoritățile presupun că bărbatul a suferit un accident de muncă, deorece corpul conaționalului nostru, găsit la baza unei macarale, prezenta mai multe răni grave, informează Parma Today.

Incidentul a avut loc puțin după ora 14:00, pe via Torricelli, în incinta unui șantier destinat lucrărilor de consolidare seismică a școlii C. Collodi.

20240327_154229
Șantierul din Fidenza unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Parma Today

Victima, Vasile Tofan, un cetățean român rezident în Brescia, a suferit răni grave în urma accidentului, care s-au dovedit a fi fatale.

Conform informațiilor, bărbatul român, care lucra ca muncitor pentru o firmă angajată în proiectul de consolidare al școlii respective, a fost găsit decedat la baza unei macarale, cu numeroase vânătăi și traume la nivelul capului, brațelor și picioarelor, indicând posibilitatea că a fost lovit de un obiect greu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși echipajele de salvare de la 118 au intervenit rapid și au încercat să-l readucă la viață, eforturile lor s-au dovedit a fi în zadar.

Tofan se afla singur în momentul accidentului, ceea ce complică reconstituirea exactă a evenimentelor.

La fața locului s-au deplasat nu doar serviciile de urgență, ci și carabinierii, alături de specialiști din cadrul Medicinii Muncii din Fidenza, pentru a investiga circumstanțele incidentului.

Magistratul responsabil cu acest caz, împreună cu forțele de ordine, efectuează o inspecție amănunțită a șantierului în încercarea de a determina dinamica precisă a tragediei și pentru a stabili orice posibile neglijențe în materie de siguranță.