Muncitor român în Italia, mort sub ochii colegilor. Răpus de un infarct

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, de naționalitate română, a decedat în această dimineață de 7 noiembrie 2023, în timp ce lucra la restructurarea unui pod situat între localitățile italiene Villa Bartolomea, provincia Verona din regiunea Veneto, și Castelnuovo Bariano, provincia Rovigo din aceeași regiune.

Conaționalul nostru era angajat la o firmă de construcții care se ocupa cu lucrările de reabilitare ale infrastructurii vitale ce traversează canalul Fissero-Tartaro Canal Bianco.

În jurul orei 9:30 din această dimineață, relatează publicația locală L’Arena, colegii de muncă ai românului au fost martori la tragicul eveniment care a dus la moartea subită a acestuia.

Alertați de colegi, personalul medical de pe ambulanță și carabinierii din Castagnaro au sosit rapid la fața locului, dar, în ciuda eforturilor depuse, toate încercările de resuscitare s-au dovedit a fi în zadar.

Lucrările de restructurare a podului erau în desfășurare de aproximativ două săptămâni, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a determina cauzele precise ale decesului. Se presupune însă că moartea muncitorului român a fost provocată de un infarct.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La locul incidentului au ajuns ulterior și inspectorii SPISAL, serviciul de prevenire și protecție în domeniul sănătății și securității în muncă, pentru verificările de rigoare și atribuirea de eventuale responsabilități.