Muncitor român din Italia decedat în urma unui tragic accident de muncă. A căzut de la 10 metri înălțime

Un tâmplar român în vârstă de 61 de ani a murit vineri, 8 octombrie, după ce a căzut de pe acoperișul construcției la care lucra, în localitatea Bertoldi di Lavarone, provincia Trento din Trentino Alto Adige.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10:45, informează Corriere della Sera.

Ladislau Balogh era angajatul Cooperativei „Talpos coperture in legno”, pentru care lucra și ginerele său, soțul unicei sale fiice. În mod oficial era rezident la Conegliano, dar colegii care erau în șantier au spus că locuia de fapt în Brugine, o localitate din provincia Padova.

În fiecare zi se deplasa înainte și înapoi, aproape două ore cu mașina. Șantierul este situat în Lavarone, la intrarea în cătunul Bertoldi. Un complex îngrădit, cu două vile în construcție, cufundat într-o oază de liniște. Lucrările la acoperiș fuseseră subcontractate de Cooperativa Talpos și începuseră cu aproximativ 20 de zile în urmă.

Vineri dimineață, muncitorul român a ajuns la lucru împreună cu un alt coleg, român. Ambii lucrau la una dintre cele două vile, împrejmuită în întregime de schele. În momentul tragediei, Ladislau Balogh se afla pe acoperiș, lângă o grindă di lemn. Dinamica accidentului nu este încă foarte clară, cert este că bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut de pe acoperiș, prin spațiul dintre zid și schele, apoi a căzut la pământ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Colegul său, cu care puțin mai devreme venise la lucru, era la sol și a rămas împietrit de groază. „Nu reușea să scoată niciun cuvânt, a fost teribil de îngrozit de ceea ce s-a întâmplat”, au povestit ceilalți colegi.

Șeful de șantier a sunat imediat la 118 și un elicopter cu echipaj medical la bord a decolat de la Trento pentru a veni în ajutorul conaționalului nostru. Viața sa nu a mai putut fi însă salvată, tâmplarul român a decedat pe loc, din cauza rănilor grave suferite în urma impactului cu solul.

Toți muncitorii s-au oprit din lucru și s-au așezat pe bordura de pe marginea străzii adiacente. La puțin timp după accident, la fața locului a sosit și ginerele bărbatului decedat care a fost anunțat de colegii săi.

Șantierul a fost pus sub sechestru de carabinierii din Rovereto și inspectorii de la UOPSAL (Inspecția muncii).