Muncitor român, mort în Italia după două săptămâni de chinuri la spital

Un muncitor român în vârstă de 51 de ani a decedat la Roma, după ce timp de două săptămâni s-a luptat să supraviețuiască unui accident de muncă.

Gheorghe Breahnă a căzut de la șapte metri înălțime, de pe acoperișul unei hale din cadrul unei companii situată pe strada Carrara, între Latina Scalo și Sermoneta, regiunea Lazio, informează Il Messaggero.

photo_2024-04-24_11-32-12
Gheorghe Breahnă, mort în Italia în urma unui accident de muncă. Sursa foto: Facebook

S-a întâmplat pe data de 8 aprilie, când conaționalul nostru a fost transportat cu elicopterul la Spitalul San Camillo din Roma, unde a fost internat în stare critică în secția de terapie intensivă.

Cu două zile în urmă, la exact două săptămâni de la tragicul accident, bărbatul a decedat din cauza rănilor foarte grave suferite.

Căderea de pe acoperișul companiei care se ocupă cu construcții mecanice i-a cauzat un traumatism cranian, unul toracic și mai multe fracturi multiple la membre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit reconstituirii făcute de personalul Inspectoratului de muncă și al Serviciului de prevenție al Asl, care au intervenit în acea dimineață la fața locului împreună cu agenții de poliție, muncitorul român se afla la compania de pe strada Carrara în contul unei firme individuale, chemată pentru repararea acoperișului unde exista o scurgere de apă.

La un momnet dat, acoperișul a cedat sub picioarele muncitorului, care a căzut de la o înălțime de șapte metri.

Imediat au început investigațiile specialiștilor care se ocupă de supravegherea în domeniul muncii și legislației sociale, care au procedat, de asemenea, la accesarea tuturor documentelor companiei, în scopul de a evalua eventualele prescripții în cazul în care ar fi fost identificate nereguli.

Verificările, care încă nu s-au încheiat, sunt menite să clarifice ce făcea bărbatul pe acoperiș și, mai ales, cum a fost posibil ca acoperișul să-i cadă sub picioare.