Român mort în Italia într-un grav accident rutier. Rezultatele anchetei au scos la iveală un detaliu incredibil

Procuratura din Perugia a încheiat ancheta privind accidentul rutier care a avut loc pe 24 noiembrie 2021 în Magione și care a dus la moartea românului Vasile Pușcașu, în vârstă de 50 de ani, informează Perugia Today.

Dacă inițial s-a crezut că la volan era conaționalul nostru, în urma cercetărilor care au avut loc s-a dovedit că autoturismul era condus în momentul accidentului de celălalt pasager, Richard Lendler, un bărbat originar din Republica Cehă, în vârstă de 48 de ani, care avea o alcoolemie cel puțin de 4 ori mai mare decât limita legală.

Cei doi se întorceau de la locul de muncă. Mercedesul în care se aflau s-a izbit cu o viteză de 120 de kilometri pe oră de un zid după ce a lovit mai întâi un gard și un copac.

După accident, trupul neînsuflețit al lui Vasile Pușcașu a fost găsit aruncat în portbagaj de forța impactului, în timp ce colegul lui era prăbușit pe scaunul din spate.

Lendler, care conform acuzării era la volan în momentul producerii tragediei, avea o alcoolemie de 2,78 grame (limita legală fiind de 0,50) și circula cu o viteză de 120 de kilometri pe oră pe un sector de drum în care limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit reconstituirii, cehul a pierdut controlul mașinii Mercedes într-o curbă. Autoturismul a distrus gardul unei companii și a lovit baza unui copac, oprindu-se în cele din urmă într-un zid de beton.

700-20230713103930 (5)
Imagine de la locul accidentului în care și-a pierdut viața Vasile Pușcașu

Inițial, conform declarației colegului său, s-a crezut că la volan se afla muncitorul român, dar ancheta Parchetului din Perugia a dus la o schimbare de perspectivă și la acuzarea bărbatului ceh. Elementele care l-au incriminat pe acesta au fost amprentele găsite pe volan și pe schimbătorul de viteze.

Drept urmare, frații conaționalului nostru au fost despăgubiți de firma de asigurări. Reprezentantul biroului de consultanță „Legal service”, George Isac, a asistat frații în lupta lor juridică pentru obținerea compensației.

Într-o primă fază, asigurătorul a încercat să refuze plata, afirmând că victima nu purta centura de siguranță. Cu toate acestea, în fața amprentelor și a altor probe, compania de asigurări a cedat și a plătit compensația solicitată în favoarea rudelor îndurerate.

Audierea inculpatului în fața judecătorului Natalia Giubilei a fost deja stabilită pentru data 26 septembrie. Ele este acuzat de omor rutier.

Distribuie acest articol