Muncitor român mort în Italia. Lucra în construcții și a căzut de pe schele

O tragedie s-a produs vineri, 30 iunie, în jurul orei 12:00, la Rosarno, regiunea Calabria, unde un muncitor român în vârstă de 38 de ani, rezident în Piana di Gioia Tauro, al cărui nume nu a fost încă făcut public, a murit în timpul lucrărilor de restructurare a unei clădiri cu trei etaje.

Accidentul s-a produs în timp ce muncitorul român era angajat în renovarea fațadei clădirii, relatează Gazzetta del Sud.

photo_2023-06-30_16-42-32

Conform informațiilor, conaționalul nostru ar fi căzut de pe primul etaj al schelei, de la o înălțime de circa 2 metri, ceea ce ridică multe semne de întrebare cu privire la circumstanțele accidentului având în vedere că înălțimea de la care a căzut nu este foarte mare.

Cauza exactă a decesului nu este clară încă, dacă a fost cauzată de impactul căzăturii sau dacă bărbatul s-a simțit brusc rău, ceea ce ar fi cauzat căderea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că eforturile de salvare s-au dovedit a fi în zadar.

Investigarea cazului este în curs de desfășurare, carabinierii din Rosarno și agenții Poliției Locale au fost prezenți la fața locului.

Moartea tragică a acestui muncitor ridică din nou problemele de siguranță pe care le prezintă unele șantiere de lucru, iar evenimentul trist subliniază încă o dată necesitatea respectării stricte a regulilor de siguranță în acest sector.

Așteptăm cu interes rezultatele anchetei care ar trebui să elucideze cauzele exacte ale acestui accident și să identifice eventualele măsuri de prevenție care ar fi putut fi luate pentru a-l preveni.

Distribuie acest articol