Muncitori români și moldoveni exploatați în Italia, amenzi de peste 53.000 de euro pentru trei societăți italiene

Carabinierii din San Ferdinando și Laureana di Borello, Reggio Calabria, în colaborare Nucleul Inspectoratului Muncii, au desfășurat o serie amplă de controale în urma cărora au fost descoperiți mai mulți muncitori străini care lucrau la negru în domeniul agricol. Aceștia nu beneficiau de forme legale de muncă și nici de vizitele medicale obligatorii.

Conform Quotidiano del Sud, în localitatea Maropati au fost găsiți șapte lucrători fără contract de muncă, dintre care cinci români si doi moldoveni. În urma constatărilor efectuate de carabinieri, angajatorul a fost reclamat autorităților competente și sancționat cu o amendă totală de 31.000 de euro.

In Melicucco, pe de altă parte, după un control făcut asupra unei alte firme din sectorul agricol a rezultat faptul că trei din patru muncitori nu erau înregistrați cu forme legale de muncă și nu aveau vizita medicală obligatorie. Și în acest caz, carabinierii au semnalat neregulile autorităților competente și au sancționat firma cu o amendă de circa 11.000 de euro.

În final, după ultimul control efectuat în Laureana di Borrello au mai fost descoperiți doi lucrători care erau exploatați, de asemenea, la negru. De această dată, însă, forțele de ordine au descoperit și următoarele nereguli: conducerea unui autovehicul din altă categorie decât cea pentru care a fost eliberat permisul; încredințarea unui autovehicul persoanelor care nu posedă permis de conducere; conducerea de autovehicule agricole fără documente si conducerea unui autovehicul fără asigurare. Totalul amenzilor aplicate pentru această firmă au fost de aproximativ 11.000 de euro.