Muncitori străini bătuți cu pietre în Italia. Mesajul unei senatoare PD: „Guvernul să nu mai semene ură”

Un grup de muncitori agricoli de origine africană a fost atacat luni, 15 iulie, cu pietre de pasagerii unei mașini, în via Manfredonia din Foggia. Doi dintre străinii loviți au fost răniți în zona capului. Carabinierii italieni fac cercetări pentru a-i identifica pe agresori.

Imigranții locuiesc la periferia orașului Foggia, într-o fabrică veche folosită de autorități ca dormitor pentru persoanele nevoiașe. Ei au ieșit ca în fiecare dimineață cu bicicleta și se îndreptau spre locurile de muncă din mediul rural, când dintr-o mașină, persoane necunoscute au început să arunce cu pietre în direcția lor. Doi bărbați din grupul muncitorilor imigranți au suferit lovituri la cap și a fost necesar transportul lor la secția de urgență a spitalului orășenesc.

A doua zi, în dimineața zilei de marți, puțini din vechea fabrică au mers la muncă pe câmpurile din apropiere. Ei au spus că le-a fost teamă să iasă din incinta clădirii unde sunt cazați. Unul dintre străinii atacați și rănit la cap, originar din Guineea Bisau, a declarat. „Încă nu mă simt prea bine, iar la muncă mi-e frică să merg. Mi-e teamă să nu dau iar de tipii ăia, care ne-au atacat.”

Senatoarea și sindicalista Teresa Bellanova, lider PD în comisia de activitate productivă, comentează știrea peTwitter:

„Îi îmbrățișez tare pe cei doi băieți de la Foggia care, în timp ce mergeau la muncă, au fost răniți cu pietre de mâini rasiste, lașe și nedemne. Sper ca forțele de ordine să clarifice ce s-a întâmplat, iar guvernul să nu mai semene atâta ură.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol