Doliu în muzica populară românească. A murit Ileana Ciuculete

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit în această seară, marți, 14 martie.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prietenii artistei. Cântăreața, care ar fi împlinit 60 de ani în luna septembrie, suferea de ciroză hepatică.

Pe 8 martie a aflat diagnosticul, iar acum 3 zile i s-a spus că nu mai are nicio șansă.

Potrivit apropiaților, artista a ajuns astăzi la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu o răceală. După câteva ore, datorită complicațiilor, artista s-a stins.

Cu vocea în lacrimi Cornel Galeş, soţul artistei, a declarat: „Da, Ileana s-a dus…”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ileana Ciuculete era născută pe 20 septembrie 1957. Primii bani i-a câştigat din muzică, la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei.

“Am avut o mare şansă când regretatul dirijor Ionel Budişteanu, cu exigenţă profesională, m-a obligat să cânt cu regretatul Ion Dolănescu pe scena Teatrului din Drobeta-Turnu-Severin. De emoţie, la un moment dat, mi-a căzut un cercel din ureche iar publicul m-a privit într-un mod deosebit şi nu a luat în seama incidentul petrecut. Din cauza distribuţiei de excepţie, spectacolul s-a repetat 3 zile consecutiv iar o lună mai târziu am fost invitată la Radio Craiova, unde am făcut primele înregistrări. Îmi amintesc cu plăcere de melodia”Lunca, lunca îmbobocită”, care a fost prima mea melodie”, rememora Ileana Ciuculete pe site-ul ei.

Ileana Ciuculete a înregistrat peste 400 de melodii proprii şi peste 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a fost răsplătită cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului „Ciorbă de curcan”.