Doliu în muzica populară românească. A murit Ileana Ciuculete

Cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a murit în această seară, marți, 14 martie.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de prietenii artistei. Cântăreața, care ar fi împlinit 60 de ani în luna septembrie, suferea de ciroză hepatică.

Pe 8 martie a aflat diagnosticul, iar acum 3 zile i s-a spus că nu mai are nicio șansă.

Potrivit apropiaților, artista a ajuns astăzi la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu o răceală. După câteva ore, datorită complicațiilor, artista s-a stins.

Cu vocea în lacrimi Cornel Galeş, soţul artistei, a declarat: „Da, Ileana s-a dus…”.

Ileana Ciuculete era născută pe 20 septembrie 1957. Primii bani i-a câştigat din muzică, la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei.

“Am avut o mare şansă când regretatul dirijor Ionel Budişteanu, cu exigenţă profesională, m-a obligat să cânt cu regretatul Ion Dolănescu pe scena Teatrului din Drobeta-Turnu-Severin. De emoţie, la un moment dat, mi-a căzut un cercel din ureche iar publicul m-a privit într-un mod deosebit şi nu a luat în seama incidentul petrecut. Din cauza distribuţiei de excepţie, spectacolul s-a repetat 3 zile consecutiv iar o lună mai târziu am fost invitată la Radio Craiova, unde am făcut primele înregistrări. Îmi amintesc cu plăcere de melodia”Lunca, lunca îmbobocită”, care a fost prima mea melodie”, rememora Ileana Ciuculete pe site-ul ei.

Ileana Ciuculete a înregistrat peste 400 de melodii proprii şi peste 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a fost răsplătită cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului „Ciorbă de curcan”.

Susține publicația noastră!
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol