A murit Maurizio Costanzo, îndrăgit jurnalist italian, realizator și prezentator de programe TV

Maurizio Costanzo, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți jurnaliști și prezentatori de televiziune din Italia, a murit la vârsta de 85 de ani. Vestea morții sale a fost confirmată de soția sa, Maria De Filippi, care a spus că jurnalistul a decedat în somn, la domiciliul său din Roma.

Costanzo a fost una dintre cele mai influente figuri din mass-media italiană, având o carieră de peste 50 de ani. A fost gazda multor emisiuni de succes, cum ar fi „Maurizio Costanzo Show” și „Buona Domenica”.

De asemenea, s-a distins ca scriitor, în cărțile sale prezentând subiecte de televiziune și din viața sa personală.

În afară de cariera de succes în media, a fost un susținător al multor cauze umanitare și de caritate. A fost, de asemenea, un apărător al libertății presei și a luptat împotriva corupției în sistemul politic italian.

Mafia a vrut să-l ucidă la un an după masacrele din 1992, dar Maurizio Costanzo, împreună cu soția sa, jurnalista Maria de Filippi, au reușit să scape de atacul de pe Via Fauro din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Maurizio Costanzo și Maria de Filippi

Moartea lui a fost primită cu tristețe de opinia publică din toată Italia. Mulți dintre colegii săi din industria media, precum și oameni din politică, au transmis mesaje de condoleanțe și omagii pe rețelele sociale.

Costanzo va fi înmormântat cu o ceremonie privată la Roma.

Distribuie acest articol