Mutarea firmelor din Italia în România criticată dur de Matteo Salvini, liderul formațiunii politice Liga Nordului

Dispută electorală între Matteo Salvini şi Silvio Berlusconi. Liderul Ligii Nordului susţine ideile protecţioniste ale lui Donald Trump, criticând mutarea firmelor din Italia în România pe când Silvio Berlusconi a declarat că susţine poziţia cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a denunţat la Forumul Economic Mondial Davos, abordarea protecţionistă a Administraţiei de la Washington.

Liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini a criticat firmele care îşi transferă sediile în ţări precum România, pledând pentru impunerea de taxe comerciale. „S-a ajuns la o situaţie în care este prea comod să faci disponibilizări în Milano şi să îţi deschizi alt sediu în România sau în China, pentru a revinde apoi produse în supermarketurile noastre. Dacă vrei să faci asta, plăteşti mai mult”, a spus Salvini la emisiunea Mattino Cinque, potrivit cotidianului La Repubblica, citat de MEDIAFAX.

Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, a afirmat: „Eu sunt de partea lui Trump. El apără industria americană, vrea să salveze locuri de muncă. Toată lumea îl critică; eu, în schimb, vreau să fac acelaşi lucru în Italia, pot fi introduse taxe comerciale”.

Deşi sunt aliaţi politici înaintea alegerilor parlamentare programate la 4 martie, Silvio Berlusconi, liderul formaţiunii de centru-dreapta Forza Italia, şi Matteo Salvini, liderul partidului radical Liga Nordului, au avut în ultima vreme o serie de disensiuni.