Naștere cu peripeții în Italia. O româncă a născut gemeni în ambulanță, pe banda de urgență a unei autostrăzi

O naștere de urgență a avut loc în apropiere de Roma, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 25 septembrie, într-o ambulanță care se grăbea să ducă la spital o mamă de naționalitate română ce se pregătea să aducă pe lume doi bebeluși gemeni. Micuții, un băiețel și o fetiță, nu au mai avut răbdare și s-au născut în ambulanța care a tras pe dreapta, pe banda de urgențe a autostrăzii A24, numită Strada dei Parchi.

Părinții, ea româncă și el italian, locuiesc la Marano Equo, o localitate la aproximativ 45 de km de Roma, precizează Roma Today.

Deși sarcina nu era ajunsă la termen, în cursul nopții de sâmbătă mama a început să aibă dureri și a fost chemată ambulanța. În timp ce era transportată spre spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, la ieșirea Castel Madama de pe autostrada Teramo-L’Aquila-Roma, femeii i s-a rupt apa, iar durerile s-au intensificat.

Cei doi bebeluși nu au mai avut răbdare ca mama să ajungă la spital, șoferul a fost nevoit să tragă pe dreapta și gemenii au venit pe lume în ambulanța parcată pe banda de urgențe a autostrăzii. Salvarea și-a continuat apoi drumul spre spitalul din Tivoli. Născuți prematur, dar în stare bună de sănătate, frățiorii au fost apoi transferați la Spitalul Policlinico Umberto I din Roma.

O dublă naștere sărbătorită de locuitorii din Marano Equo, un oraș de puțin peste 800 de locuitori. Părinții au fost felicitați în mod public chiar de primarul localității, Franco Tozzi: „Ne exprimăm fericirea pentru acest eveniment și transmitem cele mai bune urări mamei și tatălui. Doi tineri care au decis să-și crească copiii în satul nostru”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Marano Equo, ca și restul Italiei, se luptă cu scăderea natalității. „Pentru un sat ca al nostru – a mai adăugat  primarul – nașterea a doi copii este un motiv de sărbătoare. Ca toate orașele mici din țară, riscăm să rămânem fără elevi pentru grădinițe și școli primare. Acești copii noi sosiți ne vor permite în viitor să ținem școala în funcțiune. Ne bucurăm foarte mult pentru noii părinți cărora le dorim un viitor luminos și fericit”.